© Foto Pyhrn-Priel Tourismus GmbH/Stefan Mayerhofer: Zwei junge Frauen machen Rast auf der Wurzeralm und blicken in Richtung der aufgehenden Sonne
Zwei junge Frauen machen Rast auf der Wurzeralm und blicken in Richtung der aufgehenden Sonne
Zwei junge Frauen machen Rast auf der Wurzeralm und blicken in Richtung der aufgehenden Sonne

Vakantie in Oberösterreich

In het Salzkammergut vormen bergen en meren samen een inspirerend decor. Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut is UNESCO-werelderfgoed. Je voelt de keizerlijke geschiedenis in dit verkwikkende vakantieoord, waar ook Gustav Klimt al graag vertoefde. Vakantieregio Pyhrn-Priel zet de bergen als sportarena in scène. Van de mountainbiken tot aan wandelen, klimmen en avonturen beleven in de zomer. In het dal van de Donau voel je de geschiedenis aan alle kanten. Burchten en ruïnes torenen hoog boven alles uit en wijzen fietsers op de Donauradweg de weg. De hoogvlakte van het Mühlviertel belooft weidsheid en ontspannend genot. Oude ambachten en tradities gedijen hier en worden steeds opnieuw uitgevonden. En te midden van dat alles ligt aan de Donau de deelstaathoofdstad Linz. De blik gericht op de toekomst, modern en met een bewogen geschiedenis, teruggetrokken en open tegelijk.

Actuele informatie en richtlijnen met betrekking tot COVID-19 voor gasten en reizigers

Meer informatie
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Badespaß beim Urlaub am Bauernhof im Salzkammergut
Vier Kinder in Badekleidung, eines davon mit Schwimmgürtel, laufen auf einem Holzsteg Richtung Wasser. Die zwei vorderen Kinder springen gerade ab ins Wasser. Im Vordergrund ist etwas Schilf zu sehen, im Hintergrund Wald und Wiesenlandschaft.

Vakantie in Oberösterreich

Voor je ligt een land dat met zijn veelzijdige landschap volop inspirerende momenten biedt. Een cultureel laboratorium waarin voortdurend nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Een land vol levensvreugde, dat verrassend, echt en verkwikkend werkt. Rijk aan bergen, bossen en meren.
Ontdek Oberösterreich. Ontdek jezelf.
video

Donauregio Oberösterreich

De Donaufietsroute staat al 40 jaar voor ontspannen en veilig fietsplezier. Nu biedt deze klassieker onder de fietsroutes een compleet nieuwe ervaring met een ander perspectief op de bergkammen in de Donauregio. Er zijn15 nieuwe, prachtige e-bikerondes bijgekomen die zich van de Donaufietsroute afsplitsen. Ze leiden naar het omringende gebied en bieden een fantastisch uitzicht op het indrukwekkende landschap. Thuiskomen onder de sterrenhemel, dat kan op de charmante campings, midden in de fantastische natuur van de Donauregio. Duurzaam en superrelaxed reizen.

 

Mühlviertler Alm Freistadt

In het noorden van Oberösterreich rijst het Mühlviertel op uit het dal van de Donau. Hier ligt het vakantiegebied Mühlviertler Alm Freistadt. Met frisse lucht die verkwikt. Met hoppig bier en beekjes met helder water. Dit landschap is met zijn heuvels, rivierdalen, granietformaties en bossen ideaal voor een actieve vakantie. Hier vindt u de weg terug naar de natuur – en naar uzelf. Tijdens een wandeling door het natuurreservaat Tanner Moor of in het natuurpark Mühlviertel. Al fietsend over de verkeersluwe zijwegen. In het 'Gasthaus', waar 'Quendlhendl' wordt geserveerd. In de regio geniet je altijd met alle zintuigen.

Pyhrn-Priel

Machtige bergtoppen, stille bossen, glinsterende bergmeren en landschappen die zo uit een prentenboek lijken te komen: de vakantieregio Pyhrn-Priel staat voor natuur en actie in de puurste vorm.

Dit 600 kilometer lange wandelnetwerk biedt routes die variëren van gezinsvriendelijke wandelingen tot sportieve via ferrata- of klettersteigroutes. De fietsfans houden van de pittige mountainbiketrails en ontspannen rondritten door de dalen. Onvergetelijk is een bezoek aan het Nationaal Park Kalkalpen, waar wilde lynxen leven. Altijd van de partij: de Pyhrn-Priel AktivCard. Daarmee kun je ongeveer 70 attracties gratis of tegen een sterk gereduceerd tarief bezoeken.