Zoek
Zoeken
Sluiten

Vakantie in Oberösterreich

Natuurlijk kun je in Oberösterreich gewoon langs de Donau fietsen, in het heldere water van de vele meertjes springen, door schilderachtige steegjes wandelen in de steden, bergtoppen beklimmen, genieten van de cultuur in al haar vormen en proeven van de heerlijke keuken, maar er is nog zoveel méér. Dit deel van Oostenrijk heeft heel veel in petto voor je en ieder stukje is een ontdekking waard. Zelfs als je denkt dat je de regio op je duimpje kent, verrast Oberösterreich je telkens weer. Ga je mee op reis door onze regio? Geniet van een onvergetelijke vakantie die je altijd bij zal blijven.

European Capital of Culture Bad Ischl Salzkammergut 2024

Voor het eerst in de geschiedenis van de Culturele Hoofdsteden van Europa is er voor 2024 een hele regio voorgedragen. Maar liefst 23 gemeenten in Salzkammergut bundelen hun krachten onder de naam Bad Ischl. Gezamenlijk vormen zij Culturele Hoofdstad 2024.

Samen staan deze gemeenten voor verbinding door middel van cultuur. Cultuur is immers een waardevolle bron die ons leven verrijkt, kleur geeft en inzichten biedt. Je beleeft deze smaakmaker in 2024 in Salzkammergut.

Salzkammergut 2024

Donauregio Oberösterreich

De Donaufietsroute staat al 40 jaar voor ontspannen en veilig fietsplezier. Deze fietsklassieker heeft wat nieuws. Er zijn 15 nieuwe, prachtige e-bikeroutes bijgekomen die zich van de Donaufietsroute afsplitsen. Fiets door het omringende gebied en geniet op een ontspannen en duurzame manier van het indrukwekkende landschap. Aan het eind van de dag kun je bijkomen op een van de vele campings, midden in de natuur, onder de eindeloze sterrenhemel. Thuiskomen onder de sterrenhemel, dat kan op de charmante campings, midden in de fantastische natuur van de Donauregio.

Linz aan de Donau

De stad Linz verrast, inspireert en verandert. En dat gebeurt overal: als je wandelt langs de prachtige Donau, bij de vele bijzondere concerten, hoog boven de stad in de bergen of tijdens een bezoek aan een van de musea. Wie zich onderdompelt in de unieke sfeer van Linz, komt altijd geïnspireerd thuis. Linz kent een hele open sfeer: ontdek het centrum met de historische en moderne gebouwen. Dat is ook precies wat Linz onderscheidt van andere steden: het authentieke Oostenrijkse karakter dat gecombineerd wordt met de hedendaagse ontwikkeling. Dit alles heeft Linz gemaakt tot wat ze nu is: een van de meest opwindende steden van Oostenrijk.

Anton Bruckner 2024

 

Oberösterreich is het thuis van Anton Bruckner. Geboren in Ansfelden in 1824, opgevoed en opgeleid in de St Florian's Abbey, gerijpt in Linz om een veelgeprezen orgelimprovisator en componist met een onmiskenbare muzikale taal te worden. In 2024 zal het hele land het toneel zijn om zijn 200e verjaardag op verschillende manieren te vieren.

 

Het jubileumjaar
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: St. Florianer Sängerknaben posieren neben einer Büste Anton Bruckners.
St. Florianer Sängerknaben posieren im Stift St. Florian nebenrund um eine Büste Anton Bruckners.

Vitalwelt Bad Schallerbach

De vakantieregio Vitalwelt Bad Schallerbach bestaat uit zeven verschillende plaatsen waar alles draait om actief relaxen. Actief relaxen? Dat is een mooie mix van activiteiten in de Oostenrijkse natuur zoals wandelen en fietsen, afgewisseld met een heerlijk verblijf rondom de vele thermaalbaden. Hoogtepunt is het EurothermenResort Bad Schallerbach. Hier ontspannen de volwassenen in Cabrio-Therme Tropicana en in Sauna-Bergdorf AusZeit terwijl de kinderen zich vermaken in de piratenwereld Aquapulco. Handig: de Vitalwelt-gastenkaart is gratis tijdens je verblijf en geeft kortingen op meer dan 25 uitstapjes in de omgeving.

Mühlviertler Alm Freistadt

In het noorden van Oberösterreich rijst het Mühlviertel op uit het dal van de Donau. Hier ligt het vakantiegebied Mühlviertler Alm Freistadt. Een heerlijk vakantiegebied met frisse lucht, hoppig bier en met heel veel beekjes met helder water. Ideaal voor een vakantie in de natuur. De natuur is overal in dit landschap vol heuvels, rivierdalen, granietformaties en bossen. Ga wandelen in het natuurreservaat Tanner Moor of in het natuurpark Mühlviertel of stap op de fiets op de vele verkeersluwe wegen. Eindig in het 'Gasthaus', waar 'Quendlhendl' wordt geserveerd. Genieten doe je in deze regio met al je zintuigen.

Pyhrn-Priel

De vakantieregio Pyhrn-Priel staat voor natuur en actie in de puurste vorm. Kom genieten van de ruige berglandschappen. Het 600 kilometer lange wandelnetwerk in dit deel van Oberösterreich heeft alles: routes voor het hele gezin, sportieve trails of ferrata- of klettersteigroutes. De fietsfans kunnen los op de uitdagende mountainbiketrails of ontspannen rondtochten door de relatief vlakke dalen. Breng een bezoek aan het Nationaal Park Kalkalpen, waar wilde lynxen leven. Maak gebruik van de Pyhrn-Priel AktivCard. Daarmee kun je ongeveer 70 attracties gratis of tegen een sterk gereduceerd tarief bezoeken.