ZoekZoeken
Sluiten

Vakantie in Oberösterreich

Natuurlijk kun je in Oberösterreich gewoon langs de Donau fietsen, in het heldere water van de vele meertjes springen, in de steden door schilderachtige steegjes wandelen, bergtoppen beklimmen, genieten van de cultuur in al haar vormen en van de heerlijke keuken. Dit land heeft zo ongelofelijk veel facetten en mogelijkheden en ze zijn stuk voor stuk een reis waard. Zelfs als je denkt dat je ze allemaal kent, verrast dit land je telkens weer. Hier vind je gewoon alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie die je altijd bij zal blijven.

© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Badespaß beim Urlaub am Bauernhof im Salzkammergut
Vier Kinder in Badekleidung, eines davon mit Schwimmgürtel, laufen auf einem Holzsteg Richtung Wasser. Die zwei vorderen Kinder springen gerade ab ins Wasser. Im Vordergrund ist etwas Schilf zu sehen, im Hintergrund Wald und Wiesenlandschaft.

Vakantie in Oberösterreich

Voor je ligt een land dat met zijn veelzijdige landschap volop inspirerende momenten biedt. Een cultureel laboratorium waarin voortdurend nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Een land vol levensvreugde, dat verrassend, echt en verkwikkend werkt. Rijk aan bergen, bossen en meren.
Ontdek Oberösterreich. Ontdek jezelf.
video

Vakantiebestemmingen in Oberösterreich

De diversiteit van de verschillende bestemmingen in Oberösterreich is uniek. In Salzkammergut vormen bergen en meren samen een prachtig decor voor een heerlijke natuurbeleving. Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut prijkt op de lijst van UNESCO-werelderfgoed. Op deze plek beleef je de keizerlijke geschiedenis, waar ook kunstenaar Gustav Klimt al graag vertoefde. In vakantieregio Pyhrn-Priel draait het allemaal om sportieve avonturen in het ruige berglandschap. Van mountainbiken tot aan wandelen, klimmen en het zomerse bergleven. Langs de oevers van de Donau voel je de geschiedenis aan beide kanten van de rivier. Burchten en ruïnes torenen hoog uit boven het water en bieden uitzicht op de uitgestrekte fietsroute Donauradweg. Het heuvellandschap van Mühlviertel staat garant voor weidsheid en ontspanning in de frisse buitenlucht. Hier bevind je je tussen de oude ambachten en tradities die steeds opnieuw uitgevonden worden. En te midden van dat alles ligt aan de Donau de deelstaathoofdstad Linz. In Linz beleef je de unieke combinatie van een bewogen geschiedenis en een moderne blik op de toekomst. Dat is Oberösterreich: de echte beleving, open en authentiek.

 

Donauregio Oberösterreich

De Donaufietsroute staat al 40 jaar voor ontspannen en veilig fietsplezier. Deze fietsklassieker heeft wat nieuws. Er zijn 15 nieuwe, prachtige e-bikeroutes bijgekomen die zich van de Donaufietsroute afsplitsen. Fiets door het omringende gebied en geniet op een ontspannen en duurzame manier van het indrukwekkende landschap. Aan het eind van de dag kun je bijkomen op een van de vele campings, midden in de natuur, onder de eindeloze sterrenhemel. Thuiskomen onder de sterrenhemel, dat kan op de charmante campings, midden in de fantastische natuur van de Donauregio.

Mühlviertler Alm Freistadt

In het noorden van Oberösterreich rijst het Mühlviertel op uit het dal van de Donau. Hier ligt het vakantiegebied Mühlviertler Alm Freistadt. Een heerlijk vakantiegebied met frisse lucht, hoppig bier en met heel veel beekjes met helder water. Ideaal voor een vakantie in de natuur. De natuur is overal in dit landschap vol heuvels, rivierdalen, granietformaties en bossen. Ga wandelen in het natuurreservaat Tanner Moor of in het natuurpark Mühlviertel of stap op de fiets op de vele verkeersluwe wegen. Eindig in het 'Gasthaus', waar 'Quendlhendl' wordt geserveerd. Genieten doe je in deze regio met al je zintuigen.

Pyhrn-Priel

De vakantieregio Pyhrn-Priel staat voor natuur en actie in de puurste vorm. Kom genieten van de ruige berglandschappen. Het 600 kilometer lange wandelnetwerk in dit deel van Oberösterreich heeft alles: routes voor het hele gezin, sportieve trails of ferrata- of klettersteigroutes. De fietsfans kunnen los op de uitdagende mountainbiketrails of ontspannen rondtochten door de relatief vlakke dalen. Breng een bezoek aan het Nationaal Park Kalkalpen, waar wilde lynxen leven. Maak gebruik van de Pyhrn-Priel AktivCard. Daarmee kun je ongeveer 70 attracties gratis of tegen een sterk gereduceerd tarief bezoeken.