© Foto Pyhrn-Priel Tourismus GmbH/Stefan Mayerhofer: Zwei junge Frauen machen Rast auf der Wurzeralm und blicken in Richtung der aufgehenden Sonne
Zwei junge Frauen machen Rast auf der Wurzeralm und blicken in Richtung der aufgehenden Sonne
Zwei junge Frauen machen Rast auf der Wurzeralm und blicken in Richtung der aufgehenden Sonne

Vakantie in Oberösterreich

In het Salzkammergut vormen bergen en meren samen een inspirerend decor. Hallstatt-Dachstein/Salzkammergut is UNESCO-werelderfgoed. Je voelt de keizerlijke geschiedenis in dit verkwikkende vakantieoord, waar ook Gustav Klimt al graag vertoefde. Vakantieregio Pyhrn-Priel zet de bergen als sportarena in scène. Van de mountainbiken tot aan wandelen, klimmen en avonturen beleven in de zomer. In het dal van de Donau voel je de geschiedenis aan alle kanten. Burchten en ruïnes torenen hoog boven alles uit en wijzen fietsers op de Donauradweg de weg. De hoogvlakte van het Mühlviertel belooft weidsheid en ontspannend genot. Oude ambachten en tradities gedijen hier en worden steeds opnieuw uitgevonden. En te midden van dat alles ligt aan de Donau de deelstaathoofdstad Linz. De blik gericht op de toekomst, modern en met een bewogen geschiedenis, teruggetrokken en open tegelijk.

 

Actuele informatie en richtlijnen met betrekking tot COVID-19 voor gasten en reizigers

Meer informatie
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Badespaß beim Urlaub am Bauernhof im Salzkammergut
Vier Kinder in Badekleidung, eines davon mit Schwimmgürtel, laufen auf einem Holzsteg Richtung Wasser. Die zwei vorderen Kinder springen gerade ab ins Wasser. Im Vordergrund ist etwas Schilf zu sehen, im Hintergrund Wald und Wiesenlandschaft.

Vakantie in Oberösterreich

Voor je ligt een land dat met zijn veelzijdige landschap volop inspirerende momenten biedt. Een cultureel laboratorium waarin voortdurend nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Een land vol levensvreugde, dat verrassend, echt en verkwikkend werkt. Rijk aan bergen, bossen en meren.
Ontdek Oberösterreich. Ontdek jezelf.
video

Salzkammergut

Waar de zomervakantie met zijn tijd meegaat.

Imposante bergen en meren, wereldberoemde plekken zoals UNESCO-werelderfgoed Hallstatt, het charmante keizerstadje Bad Ischl of St. Wolfgang am Wolfgangsee nodigen uit de zomervakantie steeds opnieuw uit te vinden en te ontdekken. Dompel je onder en leef op, hier en nu. In gedachten ben je één met de grandeur van vergane tijden.

 

Meer informatie
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Mit Freunden den Tag am Wolfgangsee ausklingen lassen.
Vier Freunde genießen den Sonnenuntergang auf einem Badesteg am Wolfgangsee. Alle tragen bequeme Sommerbekleidung, die Herren Shorts, die Damen Kleider. Eine davon ist in einem Dirndlkleid. Im Hintergrund die Kirche von Sankt Wolfgang, der See und Berge im Sonnenlicht.

Pyhrn-Priel

De sportarena midden in de bergen.

Soms zijn ze gewoon kalm en vredig, soms druk en wild, net als jijzelf - de bergen in de regio Pyhrn-Priel. Of je je nu begeeft op een adembenemende mountainbike-tocht, op een gemarkeerde wandeling in Nationaal Park Kalkalpen of op de kronkelpaden van de stropers, één gedachte en twee woorden zullen je bijblijven tot je weer thuis bent: ongelooflijk krachtig.

 

Meer informatie
© Foto Oberösterreich Tourismus/Pyhrn-Priel/Stefan Mayerhofer: Zwei Frauen und ein Mädchen wandern auf einer Almwiese auf der Dörflmoaralm in Roßleithen in der Urlaubsregion Pyhrn-Priel im Nationalpark Kalkalpen.
Zwei Frauen und ein Mädchen wandern auf einer Almwiese auf der Dörflmoaralm im Nationalpark Kalkalpen in der Urlaubsregion Pyhrn-Priel, das Mädchen hat einen Holzstecken in der Hand

Donau Oberösterreich

Boeiende bochten en uitzichten.

Kom op één lijn met de Donau – en ontdek dat de mooiste verbinding tussen A en B een bocht is. Bijvoorbeeld bij een fietstocht over de Donauradweg of een wandeling over de Donausteig. Geniet van fabelachtige uitzichtpunten, bijvoorbeeld bij de Schlögener Schlinge, bekoorlijke plaatsjes en uitgelezen culturele gelegenheden op je pad langs de grote stroom.

 

Meer informatie
© Foto Oberösterreich Tourismus/Donau OÖ/Robert Maybach: Aussichtsplattform Schlögener Schlinge.
Eine Gruppe steht auf der Aussichtsplattform bei der Schlögener Schlinge und blickt über die Landschaft, auf der Donau fährt gerade ein Schiff.

Mühlvierteler Alm Freistadt

Nieuwe krachten opdoen in een vakantiestreek met weidse blik.

De weidsheid van de sappige groene heuvels is perfect voor een veelzijdig sport- en bewegingsprogramma. Bouw energie en vertrouwen op door je met al je zintuigen onder te dompelen in de idyllische natuur. Even veelzijdig als het land en zijn bewoners is onze cultuur. Traditie, gebruiken en levende geschiedenis staan in de regio Mühlvierteler Alm Freistadt hoog in het vaandel.

 

Meer informatie
© Foto Oberösterreich Tourismus/Mühlviertler Alm Freistadt/Moritz Ablinger: Drei Mountainbiker auf der Tour de Alm im Mühlviertel.
Zu sehen sind drei nebeneinander fahrende Radfahrer auf einem Feldweg auf der Tour de Alm im Mühlviertel. Hinter ihnen liegt ein Steinbloß Bauernhof, rundherum die Mühlviertler Landschaft.

Wintervakantie in Oberösterreich

De winter kan zacht zijn of vriezen. In ieder geval is Oberösterreich goed uitgerust voor onvervalst winterplezier. Skigebieden van de Dachstein in het zuiden tot de Hochficht in het noorden zorgen voor spannende momenten in verse poedersneeuw - zowel voor gezinnen en beginners, sportieve skiërs als gepassioneerde freeriders. Geniet van uw wintervakantie op de plek die het beste bij u past.

Ontdek meer winterse geneugten in Oberösterreich.

Wie zijn persoonlijke winterdroom zoekt, vindt die op de kortste weg in Oberösterreich. Leef je sport zoals jij het wilt. Het maakt niet uit of u een gezin bent met beginnende skiërs, een sportieve recreatieve skiër, de ultieme freerider of een kinderlijke sneeuwpopbouwer.

 

Fietsen in Oberösterreich

Wat een walhalla voor fietsers is Oberösterreich! De imposante bergen in het zuiden, de glooiende heuvels in het noorden en daartussen de vriendelijke vlaktes van de vele rivierdalen en meren… Oostenrijk in het klein, zoals de inwoners zeggen. Je vindt er stille schatten en bruisende plekken, geweldig eten en springlevende cultuur.

En er is een dicht netwerk van fietspaden dat deze veelzijdige rijkdom zowel op de weg als daarnaast ontsluit. Uitdagend of gemoedelijk, vol actie of ontspannen. Voor toerfietsers, mountainbikers of wielrenners. Voor genieters met of zonder stroom.

Wandelen in Oberösterreich

Unieke natuurtaferelen begeleiden de wandelaars op de voet. Want bij het wandelen in Oberösterreich ga je stapvoets omhoog langs geurige bossen en over het weelderige groen van bloeiende weides, tot je de toppen met schitterende uitzichten bereikt.

Adem in. Adem uit. En voel je eigen kracht terugkeren.

Hier en daar lonkt na de beklimming een glashelder meer voor een verfrissende afkoeling. Of een lekkere Brettljause, de stevige lokale broodmaaltijd.

Kristalhelder.

Spring in het kristalheldere water, duik in het rijk van avontuur en beleef water in zijn zuiverste vorm.

En dat in de waarste zin van het woord. Want de meren in Oberösterreich zijn allemaal van drinkwaterkwaliteit en weerspiegelen het fantastische omringende natuurlandschap. Vooral in het Salzkammergut, dat 76 sprankelend blauwe meren telt.

Dus ga je gang en neem een slok :)

 

Salzkammergut 2024 – Culturele Hoofdstad van Europa

Cultuur is het nieuwe zout in de pap

Voor het eerst in de geschiedenis van de Culturele Hoofdsteden van Europa is er voor 2024 een hele regio voorgedragen. 23 Gemeenten in de regio Salzkammergut bundelen hun krachten onder de naam Bad Ischl. Gezamenlijk vormen zij een Culturele Hoofdstad.

Samen staan ze voor verbinding door middel van cultuur. Cultuur is tenslotte een waardevolle bron is die ons verrijkt. Ofwel: cultuur is het nieuwe zout in de pap.

Salzkammergut 2024
© Foto Oberösterreich Tourismus/Bad Ischl/Tom Son: Sightseeing im Park des Theater u. Kongresshauses Bad Ischl im Salzkammergut.
Eine Frau und ein Mann spazieren im Park des Theater u. Kongresshauses Bad Ischl im Salzkammergut.

Vorstelijk eten

 

Ook eens dineren zoals koning Willem-Alexander en koningin Maxima? Culinair genieten kun je in Oberösterreich overal. Onlangs liet het Nederlandse koningspaar zich tijdens hun staatsbezoek aan Oostenrijk verwennen door de Opper-Oostenrijkse topkok Philipp Rachinger. Koningin Maxima was vol lof over deze topkok uit het Mühlviertel en zijn team.

Linz, de deelstaathoofdstad

Eigentijds verankerd in de toekomst.

Linz verandert. Zichzelf en zijn bezoekers. Ooit staalstad, nu uitgegroeid tot pulserend cultureel laboratorium en trendstad. Vooruitgang is in de deelstaathoofdstad van Oberösterreich aan de orde van de dag. Als Unesco City of Media Arts is Linz namelijk een internationaal centrum voor mediakunst. Een stad waar openheid en dynamiek in alle hoeken en gaten voelbaar zijn.

Meer informatie