© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Leonore Herzog: Abenteuer in der Urlaubsregion Pyhrn-Priel erleben.
Eine Frau als Beifahrerin steckt ihre Hand aus dem Autofenster, sie trägt einen Hut und ist tätowiert. Das Bild vermittelt ein Gefühl von Abenteuer und Freiheit.
Zoek
Zoeken
Sluiten

Aankomst naar Oberösterreich

Aankomst per auto

Oberösterreich ligt in het centrum van Midden-Europa, is optimaal aangesloten op het Oostenrijkse en internationale snelwegennet en dus vanuit alle richtingen goed bereikbaar. Uw routeplanner vindt voor u een individuele en snelle route naar uw vakantiebestemming in Oberösterreich.

Oostenrijkse snelwegen zijn tolplichtig!

Dit betekent dat u ofwel een digitaal vignet met een geldigheid van tien dagen, een maand of een heel jaar moet bestellen voordat u aankomt. Let op! Dit is pas na 18 dagen geldig!

U kunt echter ook een snelwegvignet kopen bij grensovergangen, tankstations en autoclubs en het op de voorruit van uw auto plakken - dan is het meteen geldig.

Denk ook aan de in Oostenrijk wettelijk verplichte winteruitrusting: van 1 november tot 15 maart moeten op alle vier de wielen van het voertuig winterbanden zijn gemonteerd.

Aankomst per trein

Via de Westbahn-corridor van Wenen via Linz naar Salzburg en verder naar München is Oberösterreich rechtstreeks aangesloten op een van de belangrijkste trajecten van het Europese spoorwegnet. Met de ÖBB dienstregelinginformatie kunt u gemakkelijk de gewenste verbinding zoeken!
De reis met de ÖBB Nightjet is bijzonder comfortabel. U stapt 's avonds in Amsterdam of Utrecht op de nachttrein en komt 's ochtends uitgerust aan in Linz of Wels.

 

© Streckennetz der ÖBB Nightjet Verbindungen in Europa.
Streckennetz der ÖBB Nightjet Verbindungen in Europa.

Aankomst per vliegtuig

Reis comfortabel per vliegtuig rechtstreeks naar de provinciehoofdstad Linz en ontdek Oberösterreich!
Nationale en internationale lijnvluchten uit Düsseldorf, Frankfurt, Londen en Wenen landen op Linz Airport via Lufthansa, Ryanair en Austrian Airlines . De luchthaven ligt in de directe omgeving van de provinciehoofdstad Linz en is gemakkelijk bereikbaar per bus, trein, gratis luchthavenshuttle of taxi.

Andere luchthavens van waaruit Oberösterreich snel te bereiken is, zijn bijvoorbeeld Vienna International Airport in Wenen (KLM, Austrian, dagelijks) of Salzburg Airport (transavia, do+zo).
Een rechtstreekse treinverbinding brengt u in 1 uur en 40 minuten van de luchthaven van Wenen naar Linz, zonder overstappen.