Zoek
Zoeken
Sluiten

Camping in Oberösterreich

Onder het bladerdak liggen, sterren tellen en wakker worden met het geluid van vogelgezang. Klinkt dat niet heerlijk? Een kampeervakantie is niet alleen voor diegenen die tijdens hun vakantie alle toeters en bellen van thuis willen missen, maar die weer even willen aarden en zich willen concentreren op de essentie. Want met glamping - de luxe versie van kamperen - kun je genieten van alle comfort en jezelf echt verwennen. Wat je ook kiest, een vakantie op een camping is ideaal voor iedereen die graag midden in de natuur vertoeft.

© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Marco Leitner: Eine Gruppe isst Steckerlfisch an der Donau
Eine Gruppe isst Steckerlfisch an der Donau
Overzicht Oberösterreich

Campings

Overzicht Oberösterreich

Campings

Hier vind je een overzicht van alle kampeermogelijkheden in het hart van Oostenrijk: er zijn meer dan 90 campings beschikbaar in Oberösterreich. Met tent, caravan of camper - elke natuurliefhebber vindt hier een geschikte plek onder de sterrenhemel.

Naar de lijst
© ©TourismusverbandDonauOberoesterreichIKUNANaturresort IKUNA Naturresort Natternbach, IKUNA Erlebnispark, Tipis in der Nacht
Luxe inbegrepen

Glamping

Luxe inbegrepen

Glamping

Glamping is een combinatie van de woorden "glamour" en "kamperen". Deze prachtige combinatie benadrukt de ervaring van de natuur zonder een zekere luxe op te offeren. De accommodatie varieert van hutten en tipi's tot tonnen.

Meer over glamping
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Moritz Ablinger: Morgenstimmung in Aichereben mit Blick auf den Attersee und das Höllengebirge.
Morgenstimmung in Aichereben mit Blick auf den Attersee und das Höllengebirge. Campingurlaub in Oberösterreich in der Region Attersee-Attergau. Ein Paar spaziert eine Straße entlang, der weiße Camper wurde am Straßenrand geparkt. Beide lachen und sind gut gelaunt.
Kampeertour door het land

De rondreis

Kampeertour door het land

De rondreis

Met de caravan, camper of tent door Oberösterreich: een schilderachtige rondreis met uitzicht op de Donau, de wereldberoemde meren van het Salzkammergut en majestueuze bergtoppen.

Naar de rondreis
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Leonore Herzog: Zwei Frauen vor dem Schiederweiher in Hinterstoder in der Urlaubsregion Pyhrn-Priel.
Zwei Frauen stehen vor dem Schiederweiher in Hinterstoder, sie blicken in Richtung der Spitzmauer.
Kampeervakantie in Oberösterreich
De beste tips voor een kampeervakantie in Oberösterreich: natuurbelevenissen, ontspannende e-bike- en pittige mountainbiketochten, onvergetelijke wandelingen en culturele ervaringen.

Geheime kampeertips midden in de natuur

De kleine, fijne campings. Deze 4 kleine campings hebben slechts een paar kampeerplaatsen. De uitzonderlijke ligging en de natuurbeleving staan hier centraal. De toegangsweg kan hier en daar wat smaller zijn en het sanitair is functioneel. Maar de rust en de recreatieve waarde zijn hier gewoon onovertroffen. Echt iets voor natuurliefhebbers.

© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Moritz Ablinger: Paar beim Kaffee kochen am Campingplatz Berau St. Wolfgang im Salzkammergut.
Paar beim Kaffee kochen am Campingplatz Berau St. Wolfgang im Salzkammergut. Sie sind beide gut gelaunt und lächeln. Eine Kaffeekanne steht auf einem mobilen Camping Herd neben dem Camping Van.

Camping in
Oberösterreich

Video