© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Bei zahlreichen Wanderungen auf der Höss in Hinterstoder das Bergpanorama genießen.
Ein Wanderer steht auf einem Felsvorsprung und blickt hinab ins Tal. Im Hintergrund das Stodertal und das Tote Gebirge. Bewaldete Bergrücken tief unten im Tal.
Zoek
Zoeken
Sluiten

Wandelen in Oberösterreich

Bij iedere bocht wacht nieuw uniek natuurschoon op je. Wandelen in Oberösterreich voert je stapvoets langs geurende bossen, door het weelderige groen van bloeiende weiden, naar bergtoppen met geweldige uitzichten. Adem in. Adem uit. Voel de kracht van de natuur. Soms lonkt een kristalhelder meer om af te koelen na de meters hoogte die je hebt gewonnen. Of een stevige Brettljause.

 

Langeafstandswandelpaden en pelgrimsroutes in Oberösterreich

Geniet van unieke belevenissen tijdens een pelgrimstocht of een van de vele wandelroutes, bijvoorbeeld op de Johannesweg, alpiene wandelingen of op de eerste langeafstandswandelroute in het Salzkammergut, de BergeSeen Trail. Al deze routes hebben één ding gemeen: de frisse buitenlucht. Voel je eigen kracht weer. Hier tank je nieuwe energie.

 

Hutten en almen in Oberösterreich: de oases van de bergen

Voor sommigen zijn ze de bestemming van een wandeling, voor anderen een welkome verfrissing onderweg: de gezellige almen en hutten in de bergen van Opper-Oostenrijk. De gastheren en gastvrouwen wachten hongerige wandelaars op met heerlijke alpenlekkernijen en sommige ook met gezellige bedden.

 

Klimmen in Oberösterreich

 

De klimsport is imponerend. Vooral in Oberösterreich, waar het landschap gemaakt is om te klimmen. Griprijke, ruige rotsen en veelzijdige berglandschappen maken de meest uiteenlopende moeilijkheidsgraden voor klimmers mogelijk. Hier kun je op eigen kracht de berg bedwingen en één worden met de rots en met de natuur. Eenmaal de top bereikt, word je beloond met een fantastisch uitzicht over bergen en meren.