© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Nicole Kubiak: Ein junges Pärchen genießt den Sonnenuntergang am kleinen Schönberg
Ein junges Pärchen genießt den Sonnenuntergang am kleinen Schönberg
Zoek
Zoeken
Sluiten

Vakantietips voor Oberösterreich

Laat je inspireren: dit zijn de meest onvergetelijke belevenissen in Oberösterreich. Of het nou zomer of winter is, je vindt hier de beste tips om te wandelen, fietsen, skiën of te genieten van onze ambachten, tradities en cultuur. Dit is het startpunt voor je volgende vakantie… in Oberösterreich.

Deze zomer wordt onvergetelijk

Dit is de definitieve bucketlist met 10 ideeën voor een zomer om nooit te vergeten in Oberösterreich. Dit is de plek om de sterrenhemel te bekijken, te overnachten in een berghut, een festival te bezoeken, te eten in een gastronomisch restaurant, de Europese Culturele Hoofdstad Bad Ischl Salzkammergut te ontdekken, ...

Naar de bucketlist
© www.moritz-ablinger.com Auswahl_1, Auswahl_2_Attersee, Jugend_am_See Sonnenuntergang und Sommerlaune am Attersee
Junge Menschen im Sonnenuntergang am Attersee

De mooiste rondreizen door Oberösterreich

 

Als je Oberösterreich wil verkennen, zijn er heel wat soorten routes om rond te reizen. We hebben routes voor cultuurliefhebbers, kampeerliefhebbers en culinaire ontdekkingsreizigers. Reis mee van het Oostenrijkse deel van het Boheemse Woud in het noorden tot de majestueuze Dachstein in het zuiden.

Bekijk routes
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Moritz Ablinger: Campingurlaub in Oberösterreich. Frau schaut aus dem Fenster des fahrenden Campers und lacht.
Campingurlaub in Oberösterreich. Frau schaut aus dem Fenster eines fahrenden Campers und lacht. Im Hintergrund sind die Straße und Landschaft zu erkennen.

10 stops tijdens je rondreis door Oberösterreich

 

Een rondreis door Oostenrijk? Goed idee! Of je nu je hele vakantie in Oberösterreich doorbrengt, of een deel van de tijd, er zijn genoeg prachtige stops te maken tijdens je vakantie. We zetten de 10 leukste ideeën op een rij. Van indrukwekkende landschappen waar je actief, sportief of juist ontspannen kunt genieten tot historische steden en culinaire specialiteiten. Fijne vakantie!

Naar de reisideeën
© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHCMVisuals Donauradweg reloaded, Schlögener Schlinge, Donauschlinge, Schlögenerschlinge, Radfahrer an der Schlögener Schlinge in Haibach

Oberösterreich - een land van superlatieven

 

Ontdek de bijzondere hoogtepunten van Oberösterreich: van de langste klettersteig en de steilste bergtrein, over het diepste meer, de oudste zoutmijn en de grootste riviergolf, tot het enige sterrenpark.

Meer informatie
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Wandern und den Ausblick genießen - am Feuerkogel
Ein Mann und eine Frau wandern durch eine sommerliche Berglandschaft mit Steinen und Kiefern. Beide tragen bequeme Wanderbekleidung, Rucksäcke und Shorts. Die Dame eine Sonnebrille, der Mann ein Kapperl. Im Tal liegt Nebel, die höheren Gipfel ragen heraus.

14 dingen die je niet mag missen in Oberösterreich

 

Van de hoogste bergtop tot het mooiste uitzichtpunt en de meest unieke plekjes: beleef het beste van Oberösterreich. Dit zijn de 14 dingen die je op je bucketlist moet hebben.

Bekijk de top 14
© Wolfgangsee

9x waarom Oberösterreich een heerlijke winterbestemming is

 

De winter in Oberösterreich verrast met de winterse natuurpracht en unieke belevenissen in al zijn diversiteit. Kom genieten van de culinaire, culturele en prachtige outdoorervaringen.

 

Wintervakantie in Oberösterreich

© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/David Lugmayr: Ein Mann und eine Frau stehen auf einem verschneiten Aussichtsturm und blicken in die Ferne
Ein Mann und eine Frau stehen auf einem verschneiten Aussichtsturm und blicken in die Ferne