© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Stefan Mayerhofer: Beim Wandern am Gosausee immer den Dachstein im Blick haben.
Ein Paar steht auf einem schottrigen Wanderweg am Ufer des Gosausees und blickt zum Dachstein hin. Rechts und links des Sees steile Wald- und Felshänge. Im Hintergrund der Dachstein mit Gletscher. Leichte Wolken am Himmel, Sonnenschein. Beide Personen tragen Rucksäcke und Wanderbekleidung.
Ein Paar steht auf einem schottrigen Wanderweg am Ufer des Gosausees und blickt zum Dachstein hin. Rechts und links des Sees steile Wald- und Felshänge. Im Hintergrund der Dachstein mit Gletscher. Leichte Wolken am Himmel, Sonnenschein. Beide Personen tragen Rucksäcke und Wanderbekleidung.
Zoek
Zoeken
Sluiten

Vakantie in Oberösterreich

Natuurlijk kun je in Oberösterreich gewoon langs de Donau fietsen, in het heldere water van de vele meertjes springen, in de steden door schilderachtige steegjes wandelen, bergtoppen beklimmen, genieten van de cultuur in al haar vormen en van de heerlijke keuken. Dit land heeft zo ongelofelijk veel facetten en mogelijkheden en ze zijn stuk voor stuk een reis waard. Zelfs als je denkt dat je ze allemaal kent, verrast dit land je telkens weer. Hier vind je gewoon alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie die je altijd bij zal blijven.

© ©WGDDonauOberoesterreichTourismusGmbHKaindlstorfer Donau Image, Römerblick Schlögener Donauschlinge

Vakantie in Oberösterreich

video

Fietsen in Oberösterreich

Oberösterreich is een paradijs voor fietsers! De imposante bergen in het zuiden, de glooiende heuvels in het noorden en daartussen de vele rivierdalen en meren… Dit is Oostenrijk in het klein, zoals de inwoners zeggen. Je vindt er stille schatten en bruisende plekken, geweldig eten en springlevende cultuur.

Stap op de fiets en ontdek dit deel van Oostenrijk via de vele fietsroutes. Of je nu van een beetje uitdaging houdt of graag ontspannen op het zadel zit, er is voor iedere fietser genoeg te trappen: voor toerfietsers, mountainbikers of wielrenners. Je beleeft het op de fiets.

Wandelen in Oberösterreich

Te voet door Oberösterreich is veruit de beste manier om de unieke natuur van dit deel van Oostenrijk te ervaren. Loop op je gemak door geurige bossen, door weelderig groene natuur, langs bloeiende bergweides met altijd op de achtergrond de hoge toppen met schitterende uitzichten.

Adem in. Adem uit. De natuur geeft hier energie.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Klim nog even verder naar een glashelder meer voor wat verfrissende verkoeling. Of neem het ervan met een lekkere Brettljause, de stevige lokale broodmaaltijd.

Kristalheldere meren

Neem een duik in het kristalheldere water van onze meren en beleef het water in de bergen in z’n zuiverste vorm.

Dat laatste is trouwens helemaal waar, want de meren van Oberösterreich zijn allemaal van drinkwaterkwaliteit en weerspiegelen tegelijkertijd het fantastische omringende landschap. Alleen al in Salzkammergut vind je maar liefst 76 sprankelende blauwe meren.

 

Salzkammergut 2024 – Culturele Hoofdstad van Europa

Cultuur is de nieuwe smaakmaker

Voor het eerst in de geschiedenis van de Culturele Hoofdsteden van Europa is er voor 2024 een hele regio voorgedragen. Maar liefst 23 gemeenten in Salzkammergut bundelen hun krachten onder de naam Bad Ischl. Gezamenlijk vormen zij Culturele Hoofdstad 2024.

Samen staan deze gemeenten voor verbinding door middel van cultuur. Cultuur is immers een waardevolle bron die ons leven verrijkt, kleur geeft en inzichten biedt. Je beleeft deze smaakmaker in 2024 in Salzkammergut.

Salzkammergut 2024
© Foto Oberösterreich Tourismus/Bad Ischl/Tom Son: Sightseeing im Park des Theater u. Kongresshauses Bad Ischl im Salzkammergut.
Eine Frau und ein Mann spazieren im Park des Theater u. Kongresshauses Bad Ischl im Salzkammergut.

Vorstelijk eten

 

Ook eens dineren zoals koning Willem-Alexander en koningin Maxima? Culinair genieten kun je in Oberösterreich overal. Onlangs liet het Nederlandse koningspaar zich tijdens hun staatsbezoek aan Oostenrijk verwennen door de Oberösterreichische topkok Philipp Rachinger. Koningin Maxima was vol lof over deze topkok uit het Mühlviertel en zijn team.