© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Stefan Mayrhofer: Paar sitzt im Schnee im Skigebiet Dachstein West in Gosau
Zu sehen ist ein Paar vor hinten, es sitzt im Schnee im Skigebiet Dachstein West. Der Mann legt seinen Arm um die Frau. Neben ihnen stecken zwei paar Skier im Schnee. In der Ferne sind die schneebedeckten Berge und der Dachstein zu sehen, rechts ein kleines Stück von der Piste.
Zu sehen ist ein Paar vor hinten, es sitzt im Schnee im Skigebiet Dachstein West. Der Mann legt seinen Arm um die Frau. Neben ihnen stecken zwei paar Skier im Schnee. In der Ferne sind die schneebedeckten Berge und der Dachstein zu sehen, rechts ein kleines Stück von der Piste.
Zoek
Zoeken
Sluiten

Wintervakantie in Oberösterreich

Stap uit, adem in en geniet van de winter

De winter in Oberösterreich heeft het allemaal: avontuurlijk en sportief, knus en romantisch, een oase van rust, een borrelende bron van inspiratie, en in alle gevallen authentiek en echt. De winter hier nodigt je uit om compleet te onthaasten en te relaxen. Dit is de tijd om jezelf los te koppelen van het dagelijkse leven en tijd door te brengen met die mensen die belangrijk zijn. Dat kan allemaal tijdens een heerlijke wintersportvakantie in onze overzichtelijke en kindvriendelijke skigebieden. Kom maximaal tot rust in de stille, winterse natuur, in de thermale baden en wellnesshotels of in de steden vol culturele ontdekkingen. En proef de smaken van de keuken van Oberösterreich. Hier merk je dat het overal om hetzelfde draait: de echte beleving.

 

Ontdek meer winterse avonturen in Oberösterreich

Wil je deze winter genieten van een echt sneeuwavontuur, dan is Oberösterreich de ideale bestemming dichtbij huis. Het maakt niet uit je reist met kinderen, een beginnende skiër bent, een ervaren afdaler, de ultieme freerider of gewoon in alle rust wil genieten van het wonderschone berglandschap. Hier vind je een beleving voor iedereen.

© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Mortitz Ablinger: Skifahrer auf der Piste im Skigebiet Hochficht am Böhmerwald im Mühlviertel.
Ein Skifahrer setzt im Skigebiet Hohficht am Böhmerwald im Mühlviertel auf der Piste zum Schwung an, am Pistenrand weiß verschneite Bäume.
video

European Capital of Culture Bad Ischl Salzkammergut 2024

Voor het eerst in de geschiedenis van de Culturele Hoofdsteden van Europa is er voor 2024 een hele regio voorgedragen. Maar liefst 23 gemeenten in Salzkammergut bundelen hun krachten onder de naam Bad Ischl. Gezamenlijk vormen zij Culturele Hoofdstad 2024.

Samen staan deze gemeenten voor verbinding door middel van cultuur. Cultuur is immers een waardevolle bron die ons leven verrijkt, kleur geeft en inzichten biedt. Je beleeft deze smaakmaker in 2024 in Salzkammergut.

Salzkammergut 2024

Anton Bruckner 2024

 

Oberösterreich is het thuis van Anton Bruckner. Geboren in Ansfelden in 1824, opgevoed en opgeleid in de St Florian's Abbey, gerijpt in Linz om een veelgeprezen orgelimprovisator en componist met een onmiskenbare muzikale taal te worden. In 2024 zal het hele land het toneel zijn om zijn 200e verjaardag op verschillende manieren te vieren.

 

Het jubileumjaar
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: St. Florianer Sängerknaben posieren neben einer Büste Anton Bruckners.
St. Florianer Sängerknaben posieren im Stift St. Florian nebenrund um eine Büste Anton Bruckners.

Feedback geven en krijgen

Hoe is jouw vakantie in Oberösterreich bevallen? Doe mee aan de grote vakantie-enquête en met een beetje geluk win je een onvergetelijke vakantie in Oostenrijk of een Apple iPad ter waarde van ongeveer EUR 500.

Naar de enquête