Zoek
Zoeken
Sluiten

Vakantie in Oberösterreich

Natuurlijk kun je in Oberösterreich gewoon langs de Donau fietsen, in het heldere water van de vele meertjes springen, in de steden door schilderachtige steegjes wandelen, bergtoppen beklimmen, genieten van de cultuur in al haar vormen en van de heerlijke keuken, maar er is nog veel méér! Dit land heeft zo ongelofelijk veel facetten en mogelijkheden en ze zijn stuk voor stuk een reis waard. Zelfs als je denkt dat je ze allemaal kent, verrast dit land je telkens weer. Hier vind je gewoon alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie die je altijd bij zal blijven.

Fietsen in Oberösterreich

Oberösterreich is een paradijs voor fietsers! De imposante bergen in het zuiden, de glooiende heuvels in het noorden en daartussen de vele rivierdalen en meren… Dit is Oostenrijk in het klein, zoals de inwoners zeggen. Je vindt er stille schatten en bruisende plekken, geweldig eten en springlevende cultuur.

Stap op de fiets en ontdek dit deel van Oostenrijk via de vele fietsroutes. Of je nu van een beetje uitdaging houdt of graag ontspannen op het zadel zit, er is voor iedere fietser genoeg te trappen: voor toerfietsers, mountainbikers of wielrenners. Je beleeft het op de fiets.

Wandelen in Oberösterreich

Te voet door Oberösterreich is veruit de beste manier om de unieke natuur van dit deel van Oostenrijk te ervaren. Loop op je gemak door geurige bossen, door weelderig groene natuur, langs bloeiende bergweides met altijd op de achtergrond de hoge toppen met schitterende uitzichten.

Adem in. Adem uit. De natuur geeft hier energie.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Klim nog even verder naar een glashelder meer voor wat verfrissende verkoeling. Of neem het ervan met een lekkere Brettljause, de stevige lokale broodmaaltijd.

Kristalheldere meren

Neem een duik in het kristalheldere water van onze meren en beleef het water in de bergen in z’n zuiverste vorm.

Dat laatste is trouwens helemaal waar, want de meren van Oberösterreich zijn allemaal van drinkwaterkwaliteit en weerspiegelen tegelijkertijd het fantastische omringende landschap. Alleen al in Salzkammergut vind je maar liefst 76 sprankelende blauwe meren.

 

European Capital of Culture Bad Ischl Salzkammergut 2024

Voor het eerst in de geschiedenis van de Culturele Hoofdsteden van Europa is er voor 2024 een hele regio voorgedragen. Maar liefst 23 gemeenten in Salzkammergut bundelen hun krachten onder de naam Bad Ischl. Gezamenlijk vormen zij Culturele Hoofdstad 2024.

Samen staan deze gemeenten voor verbinding door middel van cultuur. Cultuur is immers een waardevolle bron die ons leven verrijkt, kleur geeft en inzichten biedt. Je beleeft deze smaakmaker in 2024 in Salzkammergut.

Salzkammergut 2024

Anton Bruckner 2024

 

Oberösterreich is het thuis van Anton Bruckner. Geboren in Ansfelden in 1824, opgevoed en opgeleid in de St Florian's Abbey, gerijpt in Linz om een veelgeprezen orgelimprovisator en componist met een onmiskenbare muzikale taal te worden. In 2024 zal het hele land het toneel zijn om zijn 200e verjaardag op verschillende manieren te vieren.

 

Het jubileumjaar
© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: St. Florianer Sängerknaben posieren neben einer Büste Anton Bruckners.
St. Florianer Sängerknaben posieren im Stift St. Florian nebenrund um eine Büste Anton Bruckners.

Feedback geven en krijgen

Hoe is jouw vakantie in Oberösterreich bevallen? Doe mee aan de grote vakantie-enquête en met een beetje geluk win je een onvergetelijke vakantie in Oostenrijk of een Apple iPad ter waarde van ongeveer EUR 500.

Naar de enquête