© Foto Oberösterreich Tourismus GmbH/Moritz Ablinger: Campingurlaub in Oberösterreich. Frau schaut aus dem Fenster des fahrenden Campers und lacht.
Campingurlaub in Oberösterreich. Frau schaut aus dem Fenster eines fahrenden Campers und lacht. Im Hintergrund sind die Straße und Landschaft zu erkennen.
Zoek
Zoeken
Sluiten

Met de elektrische auto door Oberösterreich

Op pad met je elektrische auto door Oberösterreich? Ontdek onze regio gemakkelijk én duurzaam. Ervaar de schilderachtige heuvels van het Mühlviertel, de indrukwekkende natuur van het Nationaal Park Kalkalpen, de fascinerende bergen van de regio Pyhrn-Priel, het gebied rond de majestueuze Dachstein in Salzkammergut en de prachtige Donauvallei. Langs de route heb je de tijd om bezienswaardigheden te ontdekken en nieuwe energie op te doen. En maak je geen zorgen: er zijn natuurlijk onderweg oplaadmogelijkheden genoeg voor je elektrische auto. Bekijk onze onvergetelijke en duurzame route door Oberösterreich!

Start je route hier:
Genießerhotel Bergergut in Afiesl

De reis begint in het Genießerhotel Bergergut  in het charmante dorpje Afiesl in het Mühlviertel, bij de hartelijke gastheren Eva-Maria Pürmayer en Thomas Hofer. Het vriendelijke echtpaar hecht veel belang aan de natuur, steunt lokale producenten en cultiveert een duurzame levensstijl. Dat proef je ook in hun keuken. Thomas Hofer is een gedreven chef-kok. Hij tovert heerlijke gerechten op tafel met ingrediënten van lokale boeren en verse kruiden uit hun eigen tuin. Het tafellinnen is afkomstig van linnenwevers uit de regio en het fijne porselein komt uit een klein atelier in het Mühlviertel. Eva-Maria Pürmayer is trots op haar thuisland, houdt van tradities en is gepassioneerd over "groen reizen". Onderdeel hiervan zijn niet alleen alternatieve energieconcepten, maar je kunt uiteraard ook je auto opladen in bij het hotel.

Etappe 1:
Afiesl - Roßleithen

190 kilometer, reistijd: 3 uur

De eerste etappe gaat van Afiesl via Bad Leonfelden naar de levendige provinciehoofdstad Linz en door naar Steyr en het nationale park Kalkalpen. Via Großraming en Rosenau gaat de tocht uiteindelijk verder naar Roßleithen.

De in 1900 gebouwde en romantisch op een heuvel gelegen Villa Bergzauber laat niets te wensen over, evenals de bijbehorende nieuwe en unieke aardhuisjes. Geniet van het zoutwaterzwembad en het prachtige uitzicht op de bergkam van het Tote Gebirge.

Route en oplaadpunten langs de 1e etappe

 

Etappe 2:
Roßleithen - Gosau

155 kilometer, reistijd: 3 uur

Van Roßleithen via Klaus, Micheldorf en Pettenbach, naar de Traunsee met Gmunden, Altmünster en Ebensee, verder naar Bad Ischl en Bad Goisern en via de Hallstättersee, met een omweg naar Hallstatt en Obertraun, naar Gosau.

In Gosau am Dachstein ligt het Familux Resort Dachsteinkönig dat een nieuwe dimensie aan gezinsvakanties geeft: 105 suites en 12 chalets, plus 1.000 m² wellness- en saunafaciliteiten, 2.000 m² overdekte speelruimte, bioscoop en theater, bowlingbaan, kartbaan, sporthal en nog veel meer.

Route en laadpunten langs de 2e etappe

Etappe 3:
Gosau - Haibach ob der Donau

176 kilometer, reistijd: 3 uur

Van Gosau via Bad Ischl, de Attersee, Steyrermühl, Schwanenstadt, Meggenhofen naar Bad Schallerbach en via Eferding, Stroheim en Hartkirchen naar Haibach ob der Donau.

Precies in de bocht waar de Donau een lus van 180° maakt, ligt het Rivierresort Donauschlinge. Vanaf het zonnige terras heb je een prachtig uitzicht op de bedrijvigheid op de Donau en geniet je van heerlijke lokale specialiteiten.

Route en oplaadpunten langs de 3e etappe

 

Meer informatie over het project "GRAN TURISMO ELECTRIC. Samen voor toerisme, mobiliteit en technologie".

Journalist en ondernemer Christian Clerici is het brein achter het project "GRAN TURISMO ELECTRIC. Samen voor toerisme, mobiliteit en technologie". Hij keek mee in Oberösterreich.


GTE is ideaal om op een leuke manier over verandering te communiceren, mensen enthousiast te maken over verandering en tegelijkertijd te laten zien hoe mooi en uniek Oostenrijk is.
Christian Clerici
Gran Turismo Electric