Het Stift Engelszell, gesticht in 1293, heeft door de eeuwen heen veel meegemaakt. De cisterciënzers waren de eerste bewoners, tot het in 1699 afbrandde. Vlak nadat de barokke nieuwbouw in 1786 af was, werd het getroffen door de kloostersluitingen van keizer Joseph II. Een nieuwe start als klooster liet 140 jaar op zich wachten. In 1925 betrokken “Cisterciënzers van de strikte observantie”, beter bekend als trappisten, het oude bouwwerk. Door het nationaalsocialisme werden ze opnieuw een tijd verdreven, maar sinds 1945 wijden de trappisten van Engelszell zich aan gebed en werk, precies zoals de kloosterregel van de heilige Benedictus het voorschrijft. Bezoekers kunnen de vruchten van deze arbeid in het stift proeven, kopen en mee naar huis nemen. De kloosterlikeuren van Stift Engelszell zijn befaamd. Heel heilzaam is de kruidenbitter. De receptuur van het kruidenmengsel verwierven de Engelszeller trappisten in 1929 van een Zwitserse apotheker – tot op de dag van vandaag is hij streng geheim. Sindsdien hebben de monniken hun likeurenassortiment voortdurend uitgebreid. Deze schat aan ervaring was het startkapitaal voor de in 2012 geopende trappistenbierbrouwerij.
Catering en winkel:
Maandag t/m vrijdag, zondag 10:00 - 18:00
Zaterdag 10:00 - 22:00
Bij mooi weer - gasten tuin bediening - zelfbediening!
Collegiale kerk:
April tot oktober: 8:00 - 19:00
November tot maart: 8:00 - 17:00
Vooraf reserveren voor rondleidingen in de kerk/brouwerij !
aan het einde van het plaatsje rechts afslaan naar de Stiftstraße
Wendt u zich voor informatie tot het contact.