Klooster Schlierbach | Glas-in-lood - Panorama Café & Lounge
Een eeuw van de fijnste kaastraditie
Al honderd jaar schenkt de biologische kaasboerderij Schlierbach al zijn aandacht aan de kaas en de productie ervan.
Bezoek het recent gerenoveerde Cisterciënzers klooster Schlierbach en ontdek vele barokke kloosterruimtes, evenals de prachtige kloosterkerk. Het hele gebouw wordt vandaag de dag op diverse manieren gebruikt.
Kloosterkerk te bezoeken:
Zomermaanden: 7.00 - 19.00 uur
Wintermaanden: 7.00 - 17.00 uur
Openingstijden Portier:
Maandag - donderdag van 8:00 - 16:00 uur en vrijdag van 8:00 - 12:00 uur
Gesloten op zaterdag, zondag en feestdagen
Een kloosterorde leeft en werkt hier en probeert de roeping van het monnikschap te beoefenen. Scholieren van het gymnasium geven leven aan de vele ruimtes, de geur van kaas vult het huis, kunstenaars en ambachtslieden komen samen in de glas-in-loodkunst en vele bezoekers bewonderen dit kleurrijk gevulde huis.
Een rondleiding door het klooster Schlierbach is een ontdekkingsreis in een geestelijke wereld, waarvan de kracht en fascinatie tot op de dag van vandaag leven. Barokke pracht van de prachtige kloosterkerk tot de kloosterbibliotheek met haar 12.000 waardevolle boeken. Proeverij van 10 Schlierbacher biologische kaasspecialiteiten en rondleiding door de glas-in-loodkunst.
Met de gastenkaart "In totaal meer" ontvangt u 20% korting op het familieticket voor de rondleiding door het klooster Schlierbach, glas-in-lood en biologische kaasproeverij
Sinds 1999 worden er ook biologische kaaspecialiteiten gemaakt in de Stiftskäserei.
Het Panorama Café & Lounge is ontworpen om een aanvullend contrast te vormen met de historische architectuur van de barokke abdij. Het transparante gebouw is uitnodigend en vriendelijk voor bezoekers. Het dient als ontmoetingsplek, herbergt een kloosterwinkel en biedt ruimte voor tentoonstellingen en seminars.
De kaasfabriek Schlierbach werd opgericht in 1924, waarbij het eerste product de Schlierbacher Schlosskäse was. Deze fijngekruide romige kaas met rode cultuur is ook vandaag de dag een van de belangrijkste producten van de biologische kaasfabriek.
Programma:
Tijdens de rondleiding laten we u de abdijruimtes zien, zoals de Bernardizaal, de bibliotheek, de kloostergang met de Schlierbacher Madonna, de glas-in-lood galerie met aansluitende kaasproeverij.
Bovendien bieden we onze gasten kaas-wijnproeverijen aan onder deskundige leiding van een kaas-wijn-sommelier.
met de auto:
Westautobahn (A1) van Salzburg, Passau of Wenen tot afrit Voralpenkreuz, verder via de Pyhrnautobahn (A9) tot afrit Inzersdorf, verder op B 138 richting Kirchdorf tot aan de afslag naar Schlierbach.
Vanuit Graz Pyhrnautobahn (A9) tot afrit in Klaus a/d Pyhrnbahn, verder op de B 138, na Kirchdorf rechts afslag naar Schlierbach. Na ongeveer 2,5 km rechts afslag naar Schlierbach, 1 km naar het dorpscentrum.
per trein:
Met de trein op de lijn Linz - Graz: personen treinen station Schlierbach, InterCity-treinen station Kirchdorf.
Wendt u zich voor informatie tot het contact.