Zoek
Zoeken
Sluiten

Camping-Rundreise Oberösterreich

 Interactief hoogteprofiel

GPS gegevens downloaden
PDF aanmaken

NL: Tour-Details

Startplaats: 94032 Passau
Bestemming: 94032 Passau

Tijdsduur: 17h 13m
Lengte: 1,002,4 Kilometer
Hoogte (oplopend): 13.316m
Hoogte (aflopend): 13.314m

Laagste punt: 227m
Hoogste punt: 957m
Moeilijkheidsgraad: Erg gemakkelijk
Conditie: Erg gemakkelijk
Panorama: Droomtocht

Wegdek:
asfalt

powered by TOURDATA

Land van bergen, land van meren, land aan de rivier, land van steden. Wie door Oberösterreich reist, kan zijn caravan, camper of tent met uitzicht opzetten. Met uitzicht op de Donau, de wereldberoemde meren van het Salzkammergut of majestueuze bergtoppen. Een reis naar het onverwachte.

Het startpunt van onze rondreis door Oberösterreich is de stad van de drie rivieren Passau op de Beiers-Oostenrijkse grens, die gemakkelijk te bereiken is vanaf de Duitse A3. Verrassingen zijn aan de orde van de dag in Oberösterreich. Dit wordt al duidelijk een paar kilometer na de grens bij Passau

Het landschap van de Boven-Donauvallei met zijn beboste rivieroevers is prachtig. Maar dat 's werelds eerste Zero Energy Museum hier in de gemeente Engelhartszell ligt? De Schütz Kunstmuseum is een echte insider tip en de thuisbasis van werken van het klassieke modernisme van Klimt, Schiele en Kokoschka tot Waldmüller, Moll en Egger-Lienz. Overigens, liefhebbers van een geweldig uitzicht beginnen vanuit Engelhartszell op de "Sauwald Panoramastraße", de hoogte in boven de grote rivier van Midden-Europa.

De Donauvallei is de charmantste route door Oberösterreich naar de provinciehoofdstad Linz - met een uniek natuurwonder. In de Schlögener Schlinge baant de Donau zich in een dubbele lus een weg door de harde rots van de rivierbedding. Het uitzicht vanaf de Schlögener Blick is prachtig na een korte wandeling.

Linz: het kloppend hart van Opper-Oostenrijk

Tussen het oude granieten plateau van het Mühlviertel in het noorden en de bergkam van het Kürnberger Wald in het zuiden baant de Donau zich een weg naar Linz in vrij.

Linz is een bruisende stad van contrasten die in alle opzichten verrast. Aan de ene kant zijn er de historische straten van de oude stad, het onverwacht ruime en brede hoofdplein en aan de andere kant de vele bezienswaardigheden van de moderne cultuur en architectuur. Bijvoorbeeld het Lentos Kunstmuseum direct aan de Donau, een indrukwekkend thuis voor hedendaagse kunst. En direct aan de overkant ligt het Ars Electronica Center, waarschijnlijk een van de meest ongewone musea ter wereld. Het kijkt namelijk niet naar het verleden, maar naar de toekomst en stelt de vraag hoe nieuwe technologieën onze samenleving veranderen.

Het Mühlviertel en de brouwersstad

Op dit punt is het de moeite waard om een omweg naar het noorden te maken. De Mühlviertel, een granieten hoogvlakte die in miljoenen jaren is gepolijst. Een verborgen juweel van gotische beeldhouwkunst is het Kefermarkt-vleugelaltaar, waarvan de figuren zich ongelooflijk levensecht en levendig naar de kijker toedraaien. En een paar kilometer verder naar het noorden liggen de volledig bewaard gebleven middeleeuwse muren van de brouwersstad Freistadt. De stad staat niet alleen bekend om zijn typische Mühlviertel-bieren. De rechtsvorm van de plaatselijke brouwerij is ook uniek. De aandelen van de "Braucommune", berekend in "emmers", sinds mensenheugenis gekoppeld zijn aan het bezit van huizen in de oude stad Freistadt.

Steyr en het nationaal park Kalkalpen

Tijd om weer zuidwaarts te gaan, over de Donau en langs Enns, de oudste stad van Oostenrijk met zijn opvallende stadstoren, naar Steyr. Deze stad ligt aan de rivieren Enns en Steyr, die samenkomen tegen de achtergrond van een van de mooiste oude steden van Oostenrijk. In de oudheid gebruikten schippers de rivieren om ijzer uit de Stiermarkse Erzberg te halen. En daarmee welvaart en rijkdom. De herenhuizen in de stad weerspiegelen alle bouwstijlen, van gotiek tot barok en rococo. En in de wijk Wehrgraben vind je historische monumenten over de industriële geschiedenis van de stad.

Maar bovenal is Steyr de toegangspoort tot het Nationaal Park Kalkalpen. Het grootste nationale park van Oostenrijk is een toevluchtsoord voor zeldzame planten en dieren. Hier sluipt de lynx door bergbossen met eeuwenoude beukenbomen, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Wie verder naar het zuiden reist door het wilde en romantische Ennsdal, naar steeds machtiger bergen, moet een sportieve omweg maken naar de Hintergebirgsradweg route. De brede route, die herhaaldelijk door in de rotsen uitgehouwen tunnels voert, doet denken aan de tijd dat hier hout werd gekapt en via een bosspoorweg uit de kop van het dal werd vervoerd.

Een prachtige route door het berglandschap aan de rand van de nationale parken is de rit over de Hengstpas naar de vakantieregio Pyhrn-Priel. Hier rijzen de noordelijke Kalkalpen op tot hoogten van meer dan 2.000 meter. Op de Wurbauerkogel in Windischgarsten staat de Nationalpark Panoramaturm, een glazen uitkijkplatform voor iedereen die graag in de verte tuurt en de toppen aan de horizon telt. Naast alle rust is de Wurbauerkogel echter een echte avonturenberg, met uitdagende bikepark en het snelle "Alpine Coaster".

Ook een omweg waard hier, naar het Stodertal. De Schiederweiher in Hinterstoder werd een paar jaar geleden door de Oostenrijkers uitgeroepen tot mooiste plek van het land. Wanneer de grillige pieken van het Totes Gebirge worden weerspiegeld in het water, ontstaat een van de mooiste fotomotieven in de Alpen.

De bergen, de meren, het zout

Cultuur en traditie worden gekweekt in de kloosters van Oberösterreich. Maar achter de kloostermuren weten de mensen ook hoe ze zich moeten vermaken. Als je tijdens je reis door het Kremsdal de torens van de abdij Schlierbach ziet, kun je overwegen om een culinaire pauze in te lassen, de Zisterzienserstift maar een kaasmakerij en genotcentrum om te proeven. Een heerlijke laatste stop voordat je naar de Salzkammergut vervolgt.

Het Almtal is de eerste voorbode van het berg- en merengebied, bosrijk en ontspannend. Waar de Almsee rustig aan de kop van het dal ligt, weet men van de gezonde effecten van het bos. "Waldness" is de naam die gegeven wordt aan de ontspannende en heilzame uitstapjes tussen de bomen, begeleid door professionele coaches. Tot slot ligt de Traunsee, het diepste meer van Oostenrijk, op slechts een steenworp afstand. Gmunden aan de noordelijke oever is de thuisbasis van "Gmundner Keramik", fijn servies uit Opper-Oostenrijk. In het Salzkammergut, waar de zomerfrisheid is uitgevonden, beknibbelt de natuur niet op superlatieven. Als je verder reist naar de Attersee zie je het grootste binnenmeer van heel Oostenrijk. De beste achtergrond om te genieten van vers gevangen vis. En een inspiratiebron waar Gustav Klimt en Gustav Mahler tijdens hun zomervakantie tot de absolute hoogten van hun kunst reikten.

Grote namen die je niet mag missen op je weg door het Salzkammergut. Een weg die populair is bij Salzkammergut-kenners slingert door het Weißenbachtal langs de gelijknamige beek van de Attersee naar het Traun-dal en naar Bad Ischl. De stad, die in 2024 samen met de omliggende regio Salzkammergut de Europese Culturele Hoofdstad zal zijn, is veel meer dan alleen het voormalige zomerverblijf van de keizer. Ja, Kaiservilla en de hekgalerij van de voormalige k.u.k. Hofzuckerbäckerei Zauner zijn natuurlijk een must. Dan is er nog de Katrin, de lokale berg van Bad Ischl met een kabelbaan en een adembenemend uitzicht op de majestueuze Dachstein. En als je een wandeling wilt maken naar de Rettenbachalm zul je de daar geserveerde lekkernijen nooit vergeten.

Apropos Dachstein. De hoogste berg van Opper-Oostenrijk ligt in het zuidelijkste puntje van de provincie. De kabelbaan brengt je naar de "5fingers", een spectaculair uitkijkplatform met honderden meters uitzicht naar het Hallstattmeer met Hallstatt, het UNESCO werelderfgoed dat zijn naam gaf aan een heel tijdperk in de menselijke geschiedenis. De Salzwelten Hallstatt geven een kijkje in de oudste zoutmijn ter wereld. De Dachstein zelf wordt doorkruist door vertakte grottenstelsels, die een voor een worden verkend. De wandeling door de Rieseneishöhle met zijn oogverblindende vorstsculpturen die door de natuur zijn gevormd.

Meer namen van grote meren begeleiden de route door het Salzkammergut. De Wolfgangsee biedt unieke mogelijkheden om je stacaravan direct aan het turquoise-groene water te zetten. En met de tandradbaan op volle kracht de Schafberg op - inclusief panoramisch uitzicht op de meren van het Salzkammergut. De Mondsee is de ideale plek voor iedereen die wil genieten van een ontspannen duik of wil watersporten. Het is het warmste zwemmeer in de regio. De perfecte plek om je rondreis door Opper-Oostenrijk af te sluiten en nog even te blijven hangen. Omdat het moment zo mooi is.

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner
Gunstige tijd van het jaar
  • Voorjaar
  • Zomer
  • Herfst

Wendt u zich voor informatie tot het contact.


Camping-Rundreise Oberösterreich
Oberösterreich Tourismus Information
Freistädterstraße 119
4041 Linz

Telefoon +43 732 221022
E-Mail info@oberoesterreich.at

Wij spreken de volgende talen

Duits

Tegenover gebruikers

1. De aanbevolen reizen naar wandelen, wandelen, fietsen of de weg fietsen, mountainbiken, motorrijden, paardrijden, klimmen, langlaufen, wandelen door ski of sneeuwschoenen rondleidingen enz kan worden gezien als een gratuite tour suggesties en worden uitsluitend gebruikt voor niet-bindende informatie. We hebben niet de intentie om af te sluiten met de gebruikers van deze site in een overeenkomst. Door het gebruik van de gegevens geen overeenkomst is gesloten met ons.

 

De gegevens mogen alleen worden gebruikt voor privé-gebruik; Elk commercieel gebruik is verboden. In het bijzonder is het niet toegestaan de gegevens van commercieel geëxploiteerde sites, uitwisselingsplatforms, etc. aanbieden of aan commerciële producten. Door het downloaden van de gebruiker ontvangt geen rechten aan de betrokken gegevens.

 

De preset tour suggesties werden verzameld met de grootst mogelijke zorg; Desalniettemin aanvaarden wij geen aansprakelijkheid voor de juistheid en volledigheid van de informatie.

 

Houdt u er rekening mee dat alle tour voorstellen of met bijbehorende gegevens en informatie op deze website zijn niet door ons is ingesteld, maar door derden (§ 16 ECG). We hebben geen invloed op de vraag of de daarin vervatte informatie (zoals afstand, moeite, hoogte, beschrijving, enz.) Zijn authentiek, nauwkeurig en volledig. Een onderzoek van deze inhoud van derden door ons zal niet optreden. Om deze reden zijn wij niet aansprakelijk voor de authenticiteit, juistheid en volledigheid van de informatie.

 

Structurele maatregelen of andere invloeden (bijv aardverschuiving, enz.) Kan leiden tot tijdelijke of permanente veranderingen in de route (bv af te scheuren van een brug, enz.). Misschien is de route van dergelijke geheel of gedeeltelijk niet meer begaanbaar.

 

Het gebruik van gegevens en het gebruik (rijden, wandelen, enz. Bereid) de voorgestelde routes en het wegennet wordt gedaan op uw eigen risico op hun eigen verantwoordelijkheid. De gebruiker is vooral belangrijk voor de keuze van de route, de oriëntatie in het veld, de naleving van de verkeersregels, de faciliteiten en apparatuur in punt 1 genoemde uitstapjes (bv zijn fiets, etc.), het dragen van een helm, de beoordeling van de persoonlijke prestaties, beoordeling van de risico's en de naleving van een redelijke snelheid verantwoordelijk is. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor de kosten van het gebruik van de voorgestelde tours schade, vooral voor ongevallen.

 

2. Sommige tours nemen u over wegen die zijn onderworpen aan de gebruikelijke verkeer zijn. Let op: dit is een verhoogd risico bestaat dat potentieel kan worden vermeden door middel van passende zorg en een goede beoordeling en uitvoering van hun eigen capaciteiten. Gebruik daarom een voorheen onbekende tour langzaam en voorzichtig. Voortdurend over mogelijke gevaren en kijken de hele transport. Laat de beschreven routes.

 

Het mogelijke gebruik van particuliere wegen, vooral boswegen en het aanbod van landbouwproducten wegen kan worden beperkt door de wet, die worden waargenomen en nageleefd.

 

De regels van de wegenverkeerswet. Elke gebruiker (bv fietsers, motorrijders) is verantwoordelijk voor zijn eigen verantwoordelijkheid voor de naleving van deze regels, voor de goede conditie van zijn fiets / auto en de adequate voorzieningen (verlichting, remmen, etc.). Elke gebruiker heeft ook een eigen verantwoordelijkheid voor de conformiteit van de omstandigheden en zijn eigen zorgen kunnen redelijke snelheid en een voldoende afstand tot de voorligger te bieden. Wij adviseren om altijd voorzichtig te rijden, een helm en reflecterende kleding (of vergelijkbaar) te voeren en gebruik een geldig fietsverlichting.

 

3. Alle reizen vereisen een zeer goede fysieke conditie en uithoudingsvermogen, evenals een grondige voorbereiding. We raden de tours te rijden alleen met een optimale gezondheid.

 

Wij raden u aan een persoonlijke ongevallen en aansprakelijkheidsverzekering. Gebruik een fiets computer, met vermelding van de afgelegde afstand en is gekalibreerd om de respectieve voorwiel.

 

4. Specifiek voor mountainbikers - Fair Play regels:

 

Mountainbiken is een van de mooiste recreatieve sporten in de buitenlucht. Fiets- en mountainbiketochten te bergen en meren, alpenweiden en hutten maken compleet nieuwe ervaring. Sommige regels voor fair play in het bos u helpen om vrij zijn van het conflict in gaan mountainbiken.

 

a. een Voetgangers hebben voorrang: Wij nemen in overweging en zijn vriendelijk voor voetgangers en wandelaars. In vergaderingen gebruiken we de fietsbel en rijdt langzaam voorbij. In ieder geval, we voorkomen dat veel verkeer routes. Ongeacht de aard: We laten geen afval.

b. Rijd bij verminderd zicht: We rijden met een gecontroleerde snelheid, en klaar om te remmen bij verminderde zichtbaarheid, vooral in de bochten, want op elk moment verwacht obstakels. Schade aan de weg, stenen, takken, tussen opgeslagen hout, grazend vee, vee grids, barrières, tractor-bos machines, geautoriseerde voertuigen zijn gevaren die moeten we voorbereid zijn.

c. Niet drinken en rijden! Geen alcohol ook mountainbiken. Overweging bij het tankstation (hanteren fietsenrekken, vuile schoenen of kleding).

Toedienen eerste hulp is vereist!

d. gemarkeerde routes, rijverboden en sluizen: Houd jezelf te accepteren op de gemarkeerde paden, hekken, en dat deze manier van primaire land- en serveren voortgezet economisch gebruik!

Barrières zijn vaak onvermijdelijk en in uw eigen belang. Fietsen off route en buiten de tijden is een strafbaar feit en maakt ons illegale fietsers.

e. Wij zijn gasten in het bos en zich gedragen als gasten, ook in verband met de bosbouw en de jacht personeel. Als mountainbiken telefoon en muziekspeler zijn off limits! Volle aandacht.

f. We vermijden onnodig lawaai. Uit respect voor de wilde dieren rijden we alleen in het volle daglicht. We rijden principe altijd (ook bergopwaarts) met helm! Neem noodpakket: Wij voeren altijd met een reparatiekit en verbandmiddelen.

g. Proper self-assessment:. We soms gedwongen zich noch in technisch noch in het besturen van voorwaardelijke termen. Houd rekening met de moeilijkheidsgraad van de plug en uw ervaring en uw vaardigheden als een fietser precies een (remmen, bel, licht) te beoordelen!

h. dicht h grasland gate. We naderen het grazende vee stapvoets en sluiten na het passeren van de weide hek. Laten we voorkomen dat ontsnappen en paniek reacties van dieren. Het plezier en de sportieve uitdaging op de berg en het bos is dus niets in de weg!

i. wegcode. In alle mountainbikeroutes, de Road Traffic Regulations (StVO) dat wij voldoen aan geldige. Onze wielen moeten dus technisch juist en de Wegenverkeerswet dienovereenkomstig worden uitgerust, dus met remmen, bel, licht. Wij controleren en onze mountainbikes toch regelmatig te onderhouden.

 

5. Voor de inhoud van externe websites, nemen we geen verantwoordelijkheid; in het bijzonder, zijn wij niet aansprakelijk voor hun verklaringen en inhoud. We hebben ook geen invloed op het ontwerp en de inhoud van de sites waarnaar koppelingen van www.oberoesterreich.nl door middel van hyperlinks of waarnaar wordt verwezen door de hyperlinks op www.oberoesterreich.nl. Een doorlopende controle van de sites waarnaar je kunt krijgen van www.oberoesterreich.nl door middel van hyperlinks of waarnaar wordt verwezen door de hyperlinks op www.oberoesterreich.nl, vindt niet plaats. We maken de inhoud van de sites waar je kunt krijgen van www.oberoesterreich.nl door middel van hyperlinks of waarnaar wordt verwezen door de hyperlinks op www.oberoesterreich.nl, hen niet te bevorderen.

 

Tegenover bloggers

LET OP:

1. Elk van uw verwijzingen een tour voorstel voor wandelen, wandelen, fietsen of de weg fietsen, mountainbiken, motorrijden, paardrijden, klimmen, langlaufen, wandelen door ski of sneeuwschoenen rondleidingen enz, evenals andere informatie en gegevens gratis ter beschikking gesteld. We accepteren het, met name voor de juistheid van de informatie, noch enige aansprakelijkheid voor eventuele uit het gebruik van uw tour voorstel door een derde partij (in het bijzonder door gebruikers van deze website) dan ook consequenties. De set door u tour suggesties en andere gegevens en informatie zal worden beoordeeld door ons op elk moment. We hebben niet de intentie om die tour suggesties en andere gegevens en informatie op deze website aan te passen, het aangaan van een overeenkomst. Door het instellen van data (informatie) geen contract moet worden geleverd door ons.

Met de aanbeveling van een tour voorstel je ervan uitgaan een bijzondere verantwoordelijkheid ten opzichte van andere sporters. Neem deze verantwoordelijkheid serieus en beschrijf uw tour voorstel met de grootst mogelijke zorg aan de beste van haar kennis en geloof.

 

2. Uw tour suggesties hebben dan ook op een duidelijke en ondubbelzinnige wijze ten minste de volgende criteria en om adequaat te beschrijven zijn:

• Startpunt

• Gedetailleerde route beschrijving

• afstand / totale lengte

• Moeilijkheid

• Gevaarlijke locaties of trip

• De gemiddelde reistijd

• Ascent.

• eindpunt

Indien mogelijk, ook wijzen op een hoogteprofiel.

 

3. Door het instellen van de aanbeveling van een tour voorstel door u ons de opdracht om uw tour voorstel of de informatie die u op onze website en een derde partij, in het bijzonder de gebruikers van deze website ter beschikking te redden. We behouden ons het recht voor om de set door u tour suggesties en toelichtingen of informatie op elk gewenst moment, zonder mededeling, voor welke reden dan ook geheel of gedeeltelijk, of te verwijderen beëindigen. Vanuit dit je opgroeit geen enkele claims.

Dank u voor uw inspanningen!

 

4. Voor de inhoud van externe websites, nemen we geen verantwoordelijkheid; in het bijzonder, zijn wij niet aansprakelijk voor hun verklaringen en inhoud. We hebben ook geen invloed op het ontwerp en de inhoud van de sites waarnaar koppelingen van www.oberoesterreich.nl door middel van hyperlinks of waarnaar wordt verwezen door de hyperlinks op www.oberoesterreich.nl. Een doorlopende controle van de sites waarnaar je kunt krijgen van www.oberoesterreich.nl door middel van hyperlinks of waarnaar wordt verwezen door de hyperlinks op www.oberoesterreich.nl, vindt niet plaats. We maken de inhoud van de sites waar je kunt krijgen van www.oberoesterreich.nl door middel van hyperlinks of waarnaar wordt verwezen door de hyperlinks op www.oberoesterreich.nl, hen niet te bevorderen.

 Interactief hoogteprofiel

GPS gegevens downloaden
PDF aanmaken

NL: Tour-Details

Startplaats: 94032 Passau
Bestemming: 94032 Passau

Tijdsduur: 17h 13m
Lengte: 1,002,4 Kilometer
Hoogte (oplopend): 13.316m
Hoogte (aflopend): 13.314m

Laagste punt: 227m
Hoogste punt: 957m
Moeilijkheidsgraad: Erg gemakkelijk
Conditie: Erg gemakkelijk
Panorama: Droomtocht

Wegdek:
asfalt

powered by TOURDATA