Zoek
Zoeken
Sluiten

St. Georgen an der Gusen

St. Georgen an der Gusen, Oberösterreich, Österreich
In St. Georgen an der Gusen zijn er veel mogelijkheden om afwisselende uren en dagen door te brengen. Meer dan 40 clubs en organisaties organiseren talloze evenementen en tentoonstellingen. De gemeente heeft ook een modern sportcentrum, een schietclub en een door zonne-energie verwarmd buitenzwembad met duikplatform.

Cultuur beleven: Het AktivPark4222 heeft zich gevestigd als het eerste adres voor indoor evenementen in het district Perg. Naast concerten, bijvoorbeeld van EAV, Konstantin Wecker of de Flamingo's, vinden hier elk jaar cabaretvoorstellingen plaats. Otto Schenk, Viktor Gernot, Roland Düringer en Alfred Dorfer zijn slechts enkele van de artiesten die in AktivPark4222 hebben opgetreden. De multifunctionele balzaal heeft een capaciteit van 1000 bezoekers.

Dicht bij het centrum: St. Georgen/Gusen is per trein en bus zeer goed verbonden met de provinciehoofdstad Linz.

Ook voor fietsers heeft St. Georgen veel te bieden. Het populaire Donau-fietspad van Passau via Linz naar Hainburg loopt hier langs. Het fietspad door de vallei van het Gusental ligt iets buiten de gebaande paden en is iets uitdagender.

Wandelen en hiken in het charmante landschap in en rond St. Georgen is natuurlijk ook een bijzonder genoegen. Bijvoorbeeld in de Weingraben: Op ongeveer 30 minuten lopen van het stadscentrum is in een verlaten steengroeve een natuurmonument - een moerasbiotoop - gecreëerd. Zeldzame dier- en plantensoorten die elders al zijn uitgestorven, hebben zich hier gevestigd.

St. Georgen/Gusen heeft levenslust.

Contact & service


St. Georgen an der Gusen
Gemeindeamt St. Georgen an der Gusen
Marktplatz 12
4222 St. Georgen an der Gusen

Telefoon +43 43 22550
Fax +43 7237 225555
E-Mail gemeinde@st-georgen-gusen.ooe.gv.at
Web www.st-georgen-gusen.at
http://www.st-georgen-gusen.at

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA