Zoek
Zoeken
Sluiten

Philippsberg Kirche Schlatt

Schlatt, Oberösterreich, Österreich

De parochiekerk Calvariënberg ligt 1 km ten noorden van Schwanenstadt op een kleine heuvel. De kerk werd in 1488 door bisschop Schönhofer ingewijd als Kerk van de Apostelen en in 1721 verbouwd tot Calvariekerk.

Een kruisweg leidt van de stad naar de kerk, waarvan de nieuwe, moderne schilderingen in 1983 werden ingewijd.

De Philippsbergkerk herbergt echter een folkloristische zeldzaamheid in een aanbouw, waarschijnlijk sinds 1719, die alleen toegankelijk is tijdens de Heilige Dagen: een beweegbare kerststal, de "Werkl", is opgesteld boven een Heilig Graf dat is versierd met kleurrijke glazen bollen.

Op een klein ronddraaiend podium bewegen figuren van ongeveer 20 cm hoog, gesneden en geschilderd in de stijl van de late boerenbarok, op twee niveaus langs de toeschouwer. Ze beelden de vijf mysteries van de bedroefde rozenkrans uit. Boven dit bewegende deel toont een reliëf Pilatus die zijn handen wast.

De "Werkl" wordt bediend door een uurwerkmechanisme dat zijn kracht krijgt van een zwaar gewicht op de buitenmuur van de kerk. Het moet elke 90 minuten worden opgewonden.

De vastenwieg kan alleen worden bekeken op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Heilige Zaterdag tussen 10.00 en 18.00 uur.

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Philippsberg Kirche Schlatt
Philippsberg
4690 Schlatt

Contactpersoon

Verwaltungszentrum 5+ Gemeinde Schlatt
Atzbacher Straße 20
4690 Oberndorf bei Schwanenstadt

Telefoon +43 7673 2356

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA