Zoek
Zoeken
Sluiten

GEA - Gehen, Sitzen, Liegen

Schwanenstadt, Oberösterreich, Österreich

De schoenenwerkplaats

Wij, de Waldviertler Schuhwerkstatt, bestaan nu al meer dan 30 jaar. Halleluja. Het begon allemaal in 1984 met ongeveer tien mensen. Gevestigde schoenfabrikanten gingen weddenschappen aan over hoe snel wij failliet zouden gaan. In die tijd waren we met tien werknemers de kleinste levende schoenenfabriek in Oostenrijk. De groten hadden duizend, een zelfs tweeduizend mensen in dienst. Vandaag, meer dan dertig jaar later, zijn we een van de grootste in Oostenrijk met ongeveer zestig werknemers in onze leerverwerkende werkplaatsen.
De reclameboost van ons conflict met de Autoriteit Financiële Markten heeft ons enorme verkoopsuccessen opgeleverd die we met onze eigen werkplaatsen nooit hadden kunnen bereiken. Onze samenwerkingspartners in Hongarije en Tsjechië hebben ons geholpen om aan de enorme vraag te voldoen. Het grote verkoopsucces stelt ons op zijn beurt in staat om ons stageprogramma te financieren. Vandaag de dag produceren we ongeveer 200.000 paar schoenen per jaar, die voornamelijk in Oostenrijk worden verkocht, maar ook in Duitsland en Zwitserland. We zijn trots op dit volume. Over het geheel genomen is deze hoeveelheid klein als je bedenkt dat Deichmann alleen al in Duitsland en Oostenrijk ongeveer 80 miljoen paar schoenen per jaar verkoopt.

De tassenwerkplaats

Strikt genomen zijn de Waldviertel tassen via de lange weg uit India bij ons in Schrems terechtgekomen. Precies 10 jaar geleden kwam Sylvia Kislinger vanuit Calcutta naar ons toe in het schoenenatelier met een "onoplosbaar" probleem. Een fairtradeproject dat Sylvi en Lisa Niedermayer hadden gesteund in een kleine tassenfabriek in Calcutta dreigde te mislukken net voordat het zijn doel, de productie van prototypes, had bereikt. Dankzij de bestaande infrastructuur en het vakmanschap van de schoenmakers uit het Waldviertel werden de tassen voor India in een mum van tijd geproduceerd en was het project voltooid.

Sylvi en Lisa kwamen terug met het voorstel om als dank een tas voor de Waldviertler te ontwikkelen. Heini legde Sylvi uit dat ze nog niet de expertise had om een tas te maken, maar als ze wilde ... Het bedankje was de eerste "Waldviertler Flex bag" en stap voor stap is hieruit een kleine, fijne tassenmakerij ontstaan met een assortiment verfijnde, praktische en robuuste tassen en accessoires. Vandaag de dag produceren 10 dames uit de regio rugzakken, tassen en kleine lederwaren met meesterlijk vakmanschap - 100% ontworpen en gemaakt in het Waldviertel.

De meubelmakerij

Het begon allemaal in 1986 in Wenen, eerst als huurder in de schoenenfabriek Reiter. Daarna in de suikerfabriek Heller. Toen - in 2004 - verhuizing naar het Waldviertel. Eerst in het pand van de schoenmakerij en daarna, uiteindelijk, in mooie, lichte ruimtes in de GEA-hal, die we na het faillissement van Ergee hebben overgenomen.

Het begon allemaal met de productie van natuurlijke matrassen. De futon, een traditionele slaapmat uit Japan, was een voorbeeld. Dit spaarzame model ontwikkelde zich al snel tot comfortabele, knusse matrassen van puur natuurlijke materialen. Katoen, schapenwol, paardenhaar en zijde worden gebruikt als klimaatregelende materialen. Natuurlatex en kokoslatex worden gebruikt om veerkracht te garanderen. In de loop der jaren kwamen daar lattenbodems en massief houten bedden bij, gevolgd door massief houten meubels. Met schoenen en tassen, stoelen en bedden weerspiegelt GEA zo het hele dagelijks leven. Lopen, zitten en liggen.

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


GEA - Gehen, Sitzen, Liegen
Stadtplatz 47
4690 Schwanenstadt

Telefoon +43 7673 3619
E-Mail schwanenstadt@gea.at
Web gea-waldviertler.at
https://gea-waldviertler.at

wettelijke contactgegevens

Waldviertler Werkstätten GmbH
Heinrich Staudinger und Paul Tritscher
Niederschremser Strasse 4b
AT-3943 Schrems
gea@gea.at
https://gea-waldviertler.at
UID: ATU 18027506

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA