Het assortiment varieert van vis en filets tot gerookte vis en vis op een stokje tot specialiteiten zoals ingemaakte zalm.
Gerookte vis:
We gebruiken altijd char uit lokale wateren van de hoogste kwaliteit. Deze wijd verspreide eetbare vissen zijn ideaal voor bereiding boven houtskool en hebben een uitstekende smaak. Natuurlijk grillen we ook makreel, die veel gebruikt wordt als visplug en ook een hoge status in het dieet heeft gekregen vanwege het hoge gehalte aan omega-3 vetzuren! We vragen je om vooraf telefonisch te bestellen om de wachttijden te verkorten, zodat het afhalen beter gecoördineerd kan worden!
Gepekelde vis:
Het conserveren van vis door het simpelweg te zouten is een eeuwenoude traditie. Tegenwoordig is het doel om smaakvolle specialiteiten van vis te maken. Zalmforelfilet bereid volgens ons eigen recept is bijzonder smakelijk.
TIP: Een droge witte wijn rondt deze unieke smaakervaring af.
Echte gegraveerde zalm wordt niet gerookt, de houdbaarheid wordt bereikt door alleen te pekelen. Gegraveerde zalm of gravlax betekent letterlijk "begraven zalm". Deze methode om versgevangen zalm enkele weken te conserveren werd eeuwen geleden ontwikkeld door de Scandinaviërs.
Na het strippen werd de vis ingewreven met pekelmiddelen (een droog mengsel van zout en suiker met dille en eventueel andere specerijen en kruiden) en vervolgens minstens drie dagen begraven (gegraveerd) in gaten in het strand of de grond en verzwaard met stenen. Binnenlandse zalmforel wordt niet langer begraven, maar na het pekelen nog een paar dagen in de koelkast bewaard om te rijpen. Door de kou vindt er geen fermentatie plaats en de vis is bij de moderne methode niet zo droog als bij de traditionele productie.
Wendt u zich voor informatie tot het contact.
wettelijke contactgegevens
Franz Stangl