1602 Zout fabrikant huis Eigendom van wijnhandelaar Karl Spiesberger sinds 1896/97
Het oude huis werd voor het eerst vermeld in een document als een zoutziedershuis in 1602. Van 1786 tot 1829 was hier de herberg Goldener Hirschen gevestigd. In 1829 verloor het zijn "herbergiersvergunning". In 1847 was het huis eigendom van de schoenmakersfamilie Walter en vanaf 1886 van de slagersfamilie Lüer. Na de grote brand in de Kirchengasse in 1896 werden de eigendommen op de plaats van de brand verkocht: De overblijfselen van het huis aan de Kirchengasse 3 gingen naar de wijnhandelaar Karl Spiesberger. Hij liet er een prachtig nieuw halfvrijstaand huis voor in de plaats bouwen. Toen al kreeg het zijn huidige uiterlijk. De familie Spiesberger vestigde er een wijnhuis in. Klaus en Stefanie Ötzlinger kochten het wijnhuis in 1987 en runnen het sindsdien als restaurant. Het is vandaag de dag nog steeds een populair restaurant. Het kleine noordelijke deel van de twee-onder-een-kap doet nog steeds dienst als restaurant voor een grote verscheidenheid aan bedrijven.
Klik op de knop "PDF nu creëren" om het document te creëren.
Loading...
Hartelijk dank voor uw belangstelling. Wij stellen nu een document voor u op. Dit kan een ogenblik duren. Zodra het pdf gereed is, wordt het in een nieuw tabblad geopend. Hiervoor dient u de pop-upblocker van uw browser voor onze website te deactiveren.