Zoek
Zoeken
Sluiten

Scharfling-'Kapelle'

St. Lorenz am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
De kapel die hier oorspronkelijk op de Paulbauerngrund stond, moest worden verwijderd toen de weg werd aangelegd.

In 1963 werd de nieuwe kapel ter vervanging gebouwd. In 1967 stond deze nog steeds leeg. Franz Hammerl had een porseleinen Mariabeeld geërfd van zijn grootmoeder en vond er een waardige plaats voor. Mevrouw Josefa Löberbauer installeerde het houten frame met een glazen voorkant. Helaas werd het glas al snel gebroken. De familie Kogler (Paulbauer) liet daarom het rooster installeren. De inscriptie J. u. St. K. in het rooster verwijst naar Johann en Stefanie Kogler (Paulbauer, Scharfling). De twee afbeeldingen, Heilig Hart van Jezus en Heilig Hart van Maria, werden geschonken door de apothekersfamilie Wölfler, die eigenaar was van het naburige huis.
Eind jaren 1960 werd er op initiatief van de waterreddingsdienst een mis opgedragen in de kapel, die zeer goed werd bezocht.
Het dak moest in de loop der jaren verschillende keren worden vervangen. De eerste keer dekte Wolfgang Wiener de kosten. In 2010 werden de kosten door bemiddeling van Georg Hammerl, Holzingerbauer, gedekt door de gemeente St. Franz Hammerl (Holzinger Franz) zorgt al meer dan 40 jaar met grote toewijding voor de kapel.
Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Scharfling-'Kapelle'
B 154
5310 St. Lorenz am Mondsee

Telefoon +43 6232 4166
E-Mail info@ortedesglaubens.at
Web www.ortedesglaubens.at/mondsee
https://www.ortedesglaubens.at/mondsee

Contactpersoon

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA