Zoek
Zoeken
Sluiten

Drachenwandkreuz

St. Lorenz am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
Op 29 juni 1929 richtten Franz Bratka en Martin Weiss van de Mondsee Alpenclub een 6 m hoog houten kruis op aan de Drachenwand. Drie jaar later werd het vernield en verwijderd door onbekende daders.

In april 1936 vroegen de inwoners van Mondsee toestemming om het kruis opnieuw op te richten. Fuschl sprak zich hiertegen uit, zodat het project voorlopig moest worden uitgesteld.

Op 8 mei 1949 bevestigde August Meindl met de hulp van vrienden (de heer Adam - VS) opnieuw een houten kruis op de top. Het was vernietigd door de bliksem en moest in 1976 worden vervangen. August Meindl was weer aan het werk. De inwijding vond plaats op 12 juni 1977.
In 1986 vernielde de bliksem ook dit houten kruis. Deze keer werd het vervangen door een metalen kruis - geschonken door de familie Meindl. Kapelaan Ortner wijdde het in op 9 oktober 1988 tijdens een bergmis.

In de winter van 2006/07 werden de balken van het kruis afgerukt door zware stormen. In het voorjaar van 2007 demonteerde Herbert Meindl het kapotte kruis, repareerde het en bracht het terug naar de top met de hulp van zijn zonen.

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Drachenwandkreuz
Drachenwand
5310 St. Lorenz am Mondsee

Telefoon +43 6232 4166
E-Mail info@ortedesglaubens.at
Web www.ortedesglaubens.at/mondsee
https://www.ortedesglaubens.at/mondsee

Contactpersoon

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA