Zoek
Zoeken
Sluiten

Bichl-Wetterkreuz

St. Lorenz am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
Weerkruisen werden opgericht in gebieden die vaak werden getroffen door zware stormen. Ze worden vaak versierd op Prangtag (Corpus Christi). Ze symboliseren de gebeden van de landeigenaren voor goed weer.
Zoals de heer Friedrich Wistauder meldde, stond het kruis vroeger bij de buurman, de Afischer. Tijdens het nazi-tijdperk moest het worden ontmanteld en werd het opgeslagen in een schuur. Na de oorlog werd er een nieuwe plek voor gevonden, aanvankelijk in de buurt van de huidige locatie, totdat het uiteindelijk na herhaalde restauratiewerkzaamheden op de huidige plek kon worden neergezet.
Op 26 april 1940 werd toestemming gegeven om het "veldkruis" te wijden op de Radauer boerderij in St. Lorenz. Michael en Maria Radauer waren toen de eigenaars van het landgoed.1)

In 1990 nam de KMB Mondsee het initiatief om het weerkruis te renoveren, gaf schilder Schneeweiß de opdracht om de figuren te restaureren en hielp actief mee om het weerkruis te restaureren. In 2016 was een nieuwe restauratie gepland. Opnieuw nam schilder Schneeweiß - dit keer zijn zoon - het werk op zich.
Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Bichl-Wetterkreuz
Achenstraße 6
5310 St. Lorenz am Mondsee

Telefoon +43 6232 4166
E-Mail info@ortedesglaubens.at
Web www.ortedesglaubens.at/mondsee
https://www.ortedesglaubens.at/mondsee

Contactpersoon

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA