Zoek
Zoeken
Sluiten

Franner-Marterl

St. Lorenz am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
In augustus 2016 ontdekte Hubert Ehrschwendtner tijdens een van zijn jachttochten aan de voet van de Schober dit nauwelijks leesbare overblijfsel van een knikker op een boom ver van elk pad en wilde er meer over te weten komen.
Uit het onderzoek bleek het volgende: Josef Franner werd geboren op 20 juli 1907 in Groß-Schweinbarth, district Korneuburg, was ongehuwd en werkte in 1934 als schildersassistent in Mondsee. In die tijd woonde hij in Mondsee 242, tegenwoordig Herzog Odilo-Straße 38 - Steinkoglerhaus. In de jaren 1930, na de vroege dood van haar man, had de toenmalige eigenaresse een herberg voor ambachtslieden opgericht om de eindjes aan elkaar te knopen. De gemeente droeg destijds ook bij aan de huisvesting. Wat er precies is gebeurd op 14 december 1934 en waarom de heer Franner op reis was in dit onbegaanbare gebied zal waarschijnlijk nooit worden opgehelderd.
De aantekening in het overlijdensboek vermeldt: Josef Frauner, overleden op 14 december 1934 om ½ 4 uur, verongelukt, overleden op transport, begrafenis op 17 december 1934.
Het was mogelijk om op te helderen dat er een spelfout in de vermelding zat. De juiste naam is Franner.
Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Franner-Marterl
Wald
5310 St. Lorenz am Mondsee

Telefoon +43 6232 4166
E-Mail info@ortedesglaubens.at
Web www.ortedesglaubens.at/mondsee
https://www.ortedesglaubens.at/mondsee

Contactpersoon

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA