Zoek
Zoeken
Sluiten

Baumgartner-'Marterl'

St. Lorenz am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
De "Marterl" op het landgoed Baumgartengut zag er in 2012 erg verlaten en onverzorgd uit. De bewoner van de boerderij, een pachter, wist er niet eens van en was er duidelijk niet in geïnteresseerd.
De buren vertelden ons dat de eigenaars in Köstendorf woonden en Gaßner heetten. Het was waarschijnlijk geen toeval dat de toekomstige schoondochter van de boer, die de volgende dag het kerkelijk huwelijk vierde, aan de telefoon was toen ze de eerste keer belden. Ze kende het landgoed en wist van een "Marterl".

Ze verzamelde er informatie over tijdens de huwelijksviering en besloot het heiligdom op te knappen als dank voor deze prachtige dag. Drie dagen later had ze de "Marterl" geschilderd, een nieuw aangekocht Mariabeeld prachtig versierd in de nis geplaatst en er een rozenboom naast geplant. De plaats van het geloof wordt nog steeds liefdevol verzorgd.

Het landgoed is het huis van Franz Gaßner, de schoonvader van de bruid. De familie gebruikt het land op het Baumgartner landgoed. Het hooi wordt gebruikt in Köstendorf. De boerderij wordt verhuurd.

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Baumgartner-'Marterl'
Keuschen 112
5310 St. Lorenz am Mondsee

Telefoon +43 6232 4166
E-Mail pfarre.mondsee@dioezese-linz.at

Contactpersoon

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA