Zoek
Zoeken
Sluiten

Wagnerbauer-Mariennische und Hausbild

St. Lorenz am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
Tot de nieuwe schuur in 1986 werd gebouwd, was er een klein gebedshuis aan de achterkant van het huis.

Dit bestond waarschijnlijk al in 1956, maar het is niet bekend wanneer het werd gebouwd. Het was een overdekt deel aan de muur van het huis. Nadat het gebouw werd verbouwd, was er geen ruimte meer voor. De nis werd daarom aan de straatkant geplaatst. De afbeelding van de Maagd Maria - geschilderd op linnen - komt nog steeds uit de oorspronkelijke kapel. De tekst onder de afbeelding luidt: "Maagd wier zuiverheid geen zonde ontheiligt. Moeder vol liefde en genade - leid ons op de paden van de deugd!".
Vroeger werd er een meikrans gemaakt voor de kapel, maar nu wordt de nis van de Maagd Maria versierd met bloemen. Deze taak wordt in de familie van generatie op generatie doorgegeven en met veel liefde uitgevoerd.
De oorsprong van de schilderingen aan de zuidkant van het huis is niet meer bekend. Het schilderij boven de ingangsdeur (Sint-Sebastiaan) werd in 1946 gerestaureerd door de schilder Reisenbichler, zoals de inscriptie laat zien. Het werd opnieuw geschilderd in 1997 als onderdeel van de renovatie van de gevel.

Tijdens deze renovatiewerkzaamheden werd een dichtgemetselde nis ontdekt. Toen deze werd blootgelegd, werd tot ieders grote verbazing een schilderij gevonden met een afbeelding van een gekroonde Maria met kind, met het jaartal 1713 en de letters M en S eronder. Na overleg met Dr. Walter Kunze werd het schilderij in 1997 opnieuw geschilderd en werd de nis aan de zuidkant herbouwd.

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Wagnerbauer-Mariennische und Hausbild
Keuschen 40
5310 St. Lorenz am Mondsee

Telefoon +43 6232 4166
E-Mail info@ortedesglaubens.at
Web www.ortedesglaubens.at/mondsee
https://www.ortedesglaubens.at/mondsee

Contactpersoon

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA