Zoek
Zoeken
Sluiten

Kolomanskirche

Zell am Moos/Tiefgraben, Oberösterreich, Österreich
De kerk op de Kolomansberg is een bijzonder populair heiligdom. Het dankt zijn oorsprong aan een legende over een rustplaats: Op weg naar het Heilige Land rustte de Ierse koningszoon Koloman hier uit en ontwaakte de bron. De Kolomansberg was een van de belangrijkste heiligdommen in ons land en werd vaak bezocht. Documentair bewijs dateert uit 1462 en 1511. Er wordt echter aangenomen dat de Kolomans-cultus verbonden was met een bestaande heidense plaats van aanbidding.3)

De oude geneeskrachtige bron ontspringt iets onder de kerk. Eerst stond er alleen een kruis bij de bron, later werd er een houten kapel gebouwd. In 1742 liet abt Lidl op de top van de heuvel de houten Kolomanskirche bouwen, die vandaag de dag nog steeds bewaard is gebleven.
Het is een van de weinige overgebleven houten kerken in Oostenrijk.

Het kleine barokaltaar van de kloosterkerk stond al sinds 1692 in een eerder gebouw, dat volgens overgeleverde documenten in 1658 door abt Simon werd gerenoveerd. 4)

De St. Kolomanskerk is vandaag de dag nog steeds populair bij bezoekers. Wandelaars en pelgrims (de Via Nova loopt hier langs) stoppen graag bij dit heiligdom. Het hele jaar door worden hier feestelijke diensten gehouden door groepen uit verschillende parochies, vanaf Mondsee op de vrijdag na Pinksteren, op 24 augustus en op de gedenkdag van St. Koloman op 13 oktober.
Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Kolomanskirche
Kolomansberg
4893 Zell am Moos/Tiefgraben

Telefoon +43 6232 4166
E-Mail info@ortedesglaubens.at
Web www.ortedesglaubens.at/mondsee
https://www.ortedesglaubens.at/mondsee

Contactpersoon

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA