Zoek
Zoeken
Sluiten

Dörfler-Kreuz

Tiefgraben am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
Jaren geleden stond er een altaar bij een appelboom in de bocht van de weg. Er stond een bankje naast dat veel wandelaars graag gebruikten als rustplaats op dit prachtige uitkijkpunt. In de jaren 1980 werd de boom door een hevige storm omvergeblazen. Het altaar was ook kapot. Het echtpaar Dörfler had toen al hun tweede huis op de heuvel gebouwd. De ouders van mevrouw Dörfler brachten hier de rest van hun leven door.

De heer Dörfler wilde heel graag weer een geloofsteken op de heuvel plaatsen. Zijn schoonzoon stemde ermee in om het timmerwerk op zich te nemen. Na een lange en vruchteloze zoektocht naar een Christusbeeld ontdekte de zus van de heer Dörfler een geschikt beeld in een antiekwinkel in Graz. Nu kon de rest van het werk worden gedaan. In 2002 was het zover. Het kruis werd geplaatst - niet in de tuin, maar op het tuinhek - zichtbaar voor voorbijgangers. De vader van mevrouw Dörfler had de berk erachter geplant. De gemeente Tiefgraben plaatste een bank onder het kruis. Wandelaars en fietsers die van het prachtige uitzicht willen genieten, hebben nu weer een mooie rustplaats.

Voor de Dörflers, die in München wonen, is Schwand een belangrijk toevluchtsoord. Ze komen hier in het weekend. Bij aankomst steekt de heer Dörfler een kaars aan bij het kruis. Het is een teken van dank dat hij hier weer kan zijn. Met Pasen en Kerstmis is het landgoed een ontmoetingsplaats voor de uitgebreide familie - kinderen en hun familie komen hier om de grote feesten in hun tweede huis te vieren.
Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Dörfler-Kreuz
Schwand 1
5310 Tiefgraben am Mondsee

Telefoon +43 6232 4166
E-Mail info@ortedesglaubens.at
Web www.ortedesglaubens.at/mondsee
https://www.ortedesglaubens.at/mondsee

Contactpersoon

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA