Zoek
Zoeken
Sluiten

Oedmühl-Kapelle

Tiefgraben am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
Aan het begin van de vorige eeuw bestond het landgoed van Josef Mayrhofer uit een boerderij, molen en houtzagerij.
In 1933 bouwde hij de kapel en plantte hij de lindeboom ernaast als dank voor zijn terugkeer uit de Eerste Wereldoorlog.
Josef Mayrhofer - voormalig burgemeester en ereburger van Tiefgraben - zorgde ervoor dat de kapel goed werd onderhouden en bezocht haar graag.

Toen een deel van het landgoed in 1978 werd verkocht, werd de kapel ook eigendom van de watercoöperatie Hof-Haidermühle. De voorzitter van de coöperatie was Johann Pöllmann, burgemeester van Tiefgraben. Samen met de oprichters besloot hij de kapel te renoveren. Drainage bleek noodzakelijk. De kapel werd opnieuw gerenoveerd rond 2000 en opnieuw in 2014, toen ook het leien dak werd vernieuwd.

In de loop der jaren heeft Lettner Mariedl de kapel verzorgd, schoongemaakt, met bloemen versierd en mei-devoties georganiseerd. Toen ze deze dienst om gezondheidsredenen niet meer kon uitvoeren, nam het echtpaar Karl en Ursula Lettner deze taak over. Zij zorgen ervoor dat de kapel, die altijd open is voor inwoners en gasten, altijd goed onderhouden en mooi versierd is.
Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Oedmühl-Kapelle
Kasten 31
5310 Tiefgraben am Mondsee

Telefoon +43 6232 4166
E-Mail info@ortedesglaubens.at
Web www.ortedesglaubens.at/mondsee
https://www.ortedesglaubens.at/mondsee

Contactpersoon

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA