Zoek
Zoeken
Sluiten

Mitterbauer-Kapelle

St. Lorenz am Mondsee, Oberösterreich, Österreich
De kapel van Mitterbauer dateert uit 1727 en de kroniek van het landgoed gaat terug tot 1348.
Mathias Knupfer van het landgoed Mosinger werd hier boer door zijn huwelijk in 1718. Hij liet de kapel bouwen uit dankbaarheid voor zijn herstel na een ernstige ziekte. De tekst onder het Mariabeeld getuigt hiervan:
"Mathias Knupferbauer heeft de zuilen hier laten bouwen als dank aan de meest toegewijde maagd en moeder van God, Maria Hulp der Christenen."

De kapel herbergt niet alleen een oud Mariabeeld, dat een paar jaar geleden werd gerestaureerd door adviseur Franz Bucar, maar is ook een gedenkteken voor de overledenen van de familie. Onlangs werd de urn van de oude boer Alois Anton Pöllmann hier begraven.

Het is bekend dat de kapel ooit aan de buitenkant beschilderd was. Een groot schilderij van een ridder sierde een van de buitenmuren. Dit schilderij hing waarschijnlijk in verband met de veldslagen die hier plaatsvonden tijdens de doortocht van de Fransen.

Het grote belang van de kapel voor de familie blijkt onder andere uit het feit dat in 1935 niet alleen in de boerderij, maar ook in de kapel elektrisch licht werd aangelegd. Het licht moest elke zaterdag aan en dit werd strikt nageleefd. Tegenwoordig geeft men er de voorkeur aan om grafverlichting weer te gebruiken ter nagedachtenis aan de overledene.

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Mitterbauer-Kapelle
Gaisbergstraße 20
5310 St. Lorenz am Mondsee

Telefoon +43 6232 4166
E-Mail info@ortedesglaubens.at
Web www.ortedesglaubens.at/mondsee
https://www.ortedesglaubens.at/mondsee

Contactpersoon

Pfarre Mondsee
Kirchengasse 1
5310 Mondsee am Mondsee

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA