Oude granen uit de biologische landbouw
Een klein graan combineert de kracht van de zon en de aarde. Ignaz en Petra Steinbock noemen de ontdekking die ze deden voor hun biologische boerderij in St. Agatha "Herzkorn". De boerderij van de Steinbocks was eigenlijk gespecialiseerd in biologische melk. Dit was het geval tot de dag dat het hartgraan zijn intrede deed in het leven van de boerenfamilie. Het is een van de oude granen en komt oorspronkelijk uit Afrika en Azië. Nauwe verwanten zijn spelt en niet te vergeten kamut, dat populair werd als het "graan van de farao's". De Steinbocks werden zich bewust van dit oude graan, gaven het de merknaam "Herzkorn" en zijn ervan overtuigd dat dit oude graan een positief effect heeft op het menselijk lichaam. Het dankt zijn karakteristieke kleur aan de anthocyanen die het bevat. Deze zijn eigenlijk bedoeld om de plant te beschermen tegen het sterke UV-licht van de zon. Ze hebben echter de prettige bijkomstigheid dat ze op jacht gaan naar reactieve zuurstof- en stikstofmoleculen in het menselijk lichaam.Wendt u zich voor informatie tot het contact.