Er zijn talloze soorten honing, net als wijn. Enerzijds hangt het af van het gebied waar de bijenkorven staan, anderzijds van de tijd van het jaar.
Afhankelijk van de datum van de honingoogst is er meer of minder bloesem- of boshoning. Gemengde honingsoorten hebben het voordeel dat ze zeer harmonieus en aromatisch zijn. Honing van één soort heeft vaak een ietwat eigen smaak, zoals kastanjehoning, die bitter smaakt.
Een ander voordeel is de extensieve teelt van het land. Omdat er toch al niet veel groeit in ons gebied, nemen de meeste boeren niet de moeite om grote velden te bewerken. Weilanden en kleine graanvelden domineren om voer voor de koeien te produceren. Er wordt meestal maar één keer bemest met natuurlijke mest. Veel boeren werken biologisch. Dit is natuurlijk goed voor de bijen en dus voor de honing.
Wij bieden de volgende honingsoorten aan:
Onze verpakkingen zijn
Honing is heel lang houdbaar in het potje, maar als het wordt geopend, kan er vocht of andere onzuiverheden in komen en gaat het gisten. Het likken van een lepel of botermesje in de honing verkort dus de houdbaarheid. Het is daarom beter om kleinere potjes te gebruiken, vooral met kinderen, en ze zo snel mogelijk te consumeren.
De bijenstal kan op deze locatie worden bezocht en de sterke drank is beschikbaar om te proeven. Openingstijden verkoop af boerderij: op afspraak.
De distilleerderij bevindt zich in Weitersfelden op het volgende adres:
Ronald Höllwarth Destillerie Ollmann
Weitersfelden 110, 4272 Weitersfelden
Tel. +43 (0)7942 214 52
office@destillerie-ollmann.at
www.destillerie-ollmann.at
De distilleerderij en bijenstal van Ollmann is een familiebedrijf in het Mühlviertel. De bijenstal wordt gerund door Stefan en Anna Ollmann (meester-imker) als onderdeel van de boerderij in Bad Leonfelden. Schoonzoon Ronald Höllwarth runt samen met zijn vrouw Michaela de distilleerderij, die sinds de zomer van 2011 in Weitersfelden is gevestigd. Een van de specialiteiten van het bedrijf is de verwerking van honing tot brandewijn en likeur van hoge kwaliteit. We doen onderzoek naar het gebruik van verschillende giststammen om honing te fermenteren om de best mogelijke resultaten te bereiken.
Wendt u zich voor informatie tot het contact.
wettelijke contactgegevens
Oberstiftung 35