Zoek
Zoeken
Sluiten

Wallfahrtskirche St. Valentin in Haselbach

Braunau am Inn, Oberösterreich, Österreich
  • Voor iedere weertype geschikt

De Sint-Valentijnskerk was de populaire bedevaartskerk van het voormalige Augustijnenklooster in Ranshofen. De kerk werd voornamelijk in de 15e eeuw gebouwd en de sacristie werd in de 17e eeuw in barokstijl toegevoegd.
De strenge gotische stijl van de buitenkant contrasteert met het uiterst vriendelijke barokke interieur. Het stucwerk op de gewelven, gesimuleerd door illusionistische schilderingen, en de fresco's met de legende van Sint Valentijn werden gemaakt door de hofschilder Martin Heigl uit München. Het brede schip met vier traveeën wordt van het koor gescheiden door een boog aan de voorkant met de inscriptie: "Deo Ter Optimo Maximo" ("aan de driemaal beste en grootste God").
Het barokke hoogaltaar is het werk van Hans Waldenburg. Het altaarstuk "Valentin bij de zegening van de zieken" werd geschilderd door Philipp Ruckerpaur uit Sarleinsbach. Het wapen van de Augustijner kanunniken staat bovenaan het schilderij. De 8 legendaschilderijen in het koor uit de tweede helft van de 17e eeuw zijn ook van bijzonder historisch belang. Elk schilderij verbeeldt en versleutelt gebeurtenissen uit het leven van Sint Valentijn. Tegelijkertijd heeft de onbekende schilder op de achtergrond eigentijdse stads- en landschapsgezichten afgebeeld.
Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner
  • Voor iedere weertype geschikt
Seizoen
  • Voorjaar
  • Zomer
  • Herfst
  • Winter

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Wallfahrtskirche St. Valentin in Haselbach
Haselbach 9
5280 Braunau am Inn

Telefoon +43 7722 62644
Fax +43 7722 62644 - 14
E-Mail info@entdeckerviertel.at
Web www.tourismus-braunau.at/de/braunau…
http://www.tourismus-braunau.at/de/braunau_erleben/museen_kirchen/wallfahrtskirche_st_valentin/

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA