Zoek
Zoeken
Sluiten

Historische Taufkapelle

Eberschwang, Oberösterreich, Österreich
  • Voor iedere weertype geschikt

Historisch baptisterium
Een heilige plaats voor God en mensen

In de herfst van 2002 begon de parochie van Eberschwang na te denken over de viering van 1100 jaar. Na de aanvankelijke wens van de heer Buchinger dat de parochie een model van de voormalige doopkapel zou bouwen voor de processie, besloot het parochiebestuur niet alleen een model te maken, maar iets blijvends te creëren door de kerk te herbouwen als kapel. Begin november werd een geschikte locatie gevonden aan de rand van het bos in Albertsham.

In samenwerking met Franz Buchinger, de archeoloog Wolfgang Klimesch en de ontwerper van de kapel, Alois Doblinger, begon men meteen met de planning van de kapel, die gebouwd zou worden volgens de vakwerkstijl die in die tijd gebruikelijk was.

De klei voor de muren werd voor Kerstmis gemengd met bloed en mest, de dakspanen werden eind december met de hand gemaakt, het hakken en voorbereiden van het hout begon in januari en in februari werden de stierenblazen, waarvan de huid de vensterruiten moest vervangen, opgeblazen en gedroogd. In maart werden de wilgenstaven en het dunne vlechtwerk voorbereid en begon het werk aan het vastbinden van de structuur.
Op 3 april werden de eerste spantpalen in de grond geslagen. Meer dan 150 vrijwilligers en een paar experts werkten onvermoeibaar door om het houten geraamte en het dakgebinte op te bouwen, de daklatten aan te brengen, het leien dak te bedekken, het vlechtwerk te vlechten en het met klei te bepleisteren. De vloer van klei en aangestampte aarde werd half juni gelegd, het altaar werd opgericht en het werk aan de ramen en de zware eikenhouten deur begon eind juni.

De bron werd afgedamd en het water werd naar de kapel geleid, waar het nu via een handgesneden doopvont in de ommuurde doopvont stroomt. Het planningswerk en de aanleg van de paden door de parochie werden begin juni voltooid en buiten werden gezellige bankjes geïnstalleerd.

De bouw van de doopkapel heeft een blijvend juweeltje gecreëerd in een schilderachtige omgeving. In de toekomst zal het mensen uitnodigen voor een bezoek en zal het een plek van stilte en innerlijke contemplatie worden. En het zal altijd een herinnering zijn aan het 1100-jarig bestaan van de marktstad Eberschwang.

De inzegening van de doopkapel vond plaats op zondag 10 augustus 2003 om 9.00 uur in het kader van een feestelijke kerkdienst.

  • altijd geopend (24/7)

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner
  • Voor iedere weertype geschikt
Seizoen
  • Voorjaar
  • Zomer
  • Herfst
  • Winter

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Historische Taufkapelle
Historische Taufkapelle
4906 Eberschwang

Telefoon +43 7753 2255 - 10
E-Mail gemeinde@eberschwang.ooe.gv.at
Web www.eberschwang.at
http://www.eberschwang.at

Contactpersoon
Sekretariat Pfarramt
Pfarramt Eberschwang
Eberschwang 8
4906 Eberschwang

Telefoon +43 7753 2028
E-Mail pfarre.eberschwang@dioezese-linz.at
Web www.pfarre-eberschwang.at

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA