Zoek
Zoeken
Sluiten

Pfarrkirche St. Michael

Geinberg, Oberösterreich, Österreich
  • Voor iedere weertype geschikt

De kerk heeft één schip en is gebouwd in gotische stijl. De interieurdecoratie is barok, maar het hoofdaltaar is bewerkt met rococo elementen. De afbeelding op het hoofdaltaar toont Sint-Michaël de Aartsengel, de beschermheilige van de kerk. Boven hem is een afbeelding van de Maagd Maria. De twee beelden aan weerszijden van het hoogaltaar stellen de heilige Jozef en de heilige Joachim voor.
De preekstoel getuigt van de rococostijl, terwijl de zijaltaren van de kunstenaar Schwanthaler zijn. Schwanthaler kruis.

In de zijkapel zie je de afbeeldingen uit het leven van de heilige Antonius van Padua, op de achtergrond de Preek op de Vis en het Mirakel van de Ezel en boven het altaar de heilige Antonius.

In het priesterkoor is het Laatste Avondmaal te zien boven het hoogaltaar, met links de Communie van de heilige Stanislaus en rechts het verhaal van de man die de bruiloft van zijn zoon voorbereidde. De afbeelding in het midden wordt gevolgd door een afbeelding van de verering van het sacrament van het altaar. Het toont de verschillende klassen en is vooral interessant vanwege de afbeelding van de traditionele klederdracht uit het midden van de 18e eeuw.

In het schip, na het priesterkoor, is er een afbeelding van de beschermheilige van de kerk, Sint-Michaël de aartsengel, als de overwinnaar van het kwaad en een afbeelding van Maria als hulp in de strijd tegen ongeloof. Op de muur van de onderste galerij is een afbeelding van Christus met de twaalf apostelen uit 1685 te zien.

  • na afspraak

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner
  • Voor iedere weertype geschikt
Seizoen
  • Voorjaar
  • Zomer
  • Herfst
  • Winter

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Pfarrkirche St. Michael
Kirchenplatz 4
4943 Geinberg

Telefoon +43 7723 8116
E-Mail pfarre.geinberg@dioezese-linz.at
Web pfarre-geinberg.jimdo.com/
https://pfarre-geinberg.jimdo.com/

Contactpersoon
Pfarrkirche Geinberg
Kirchenplatz 4
4943 Geinberg

Telefoon +43 7723 8116
E-Mail pfarre.geinberg@dioezese-linz.at
Web pfarre-geinberg.jimdo.com/

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA