Zoek
Zoeken
Sluiten

Schloss Katzenberg

Kirchdorf am Inn, Oberösterreich, Österreich
 • Huisdieren zijn hartelijk welkom
 • Voor groepen geschikt

Kasteel Katzenberg ligt aan de oude Romeinse weg van Altheim naar Passau in de gemeente Kirchdorf am Inn en ligt in het district Katzenberg.

In 1196 wordt het gebouw in een document genoemd als eigendom van de bisschoppen van Passau en kasteel Chotzenperig genoemd. In 1251 gaf het bisdom de graven van Ortenburg de vesting in eigendom, die zij door deurwaarders lieten beheren. Dit waren onder andere Wernhart von Chumbrechting en Otto von Ritzing. Van 1300 tot 1525 bezat de familie Mautner uit Burghausen het leengoed. Ze werden gevolgd door de Schwarzensteins. Na de dood van Hans Wolf Schwarzensteiner in 1595 erfde zijn schoonzoon, graaf Burkhard von Taufkirchen, het landgoed. Onder zijn nazaten werd het kasteel omgebouwd tot een paleis en in de 17e eeuw barok gemaakt. In 1629 werd het kasteel ernstig beschadigd door brand. Katzenberg werd ingenomen door de boeren tijdens de Beierse opstand van 1705. In 1798 kocht graaf Josef Albert Matthias von Taufkirchen de landgoederen Forchtenau en Aurolzmünster, die hij samenvoegde met Katzenberg. In 1819 trouwde Walpurga, de dochter van de laatste graaf van Taufkirchen, met Franz Xaver graaf Aham zu Neuhaus. Deze verkocht Katzenberg echter in 1830 aan baron Karl von Pflummern, waardoor het weer werd gescheiden van Forchtenau en Aurolzmünster. In 1885 werd het landgoed gekocht door Max Pfliegl en in 1895 door de Deense baron Waldemar von Thienen-Adlerflycht. In die tijd werd er een brouwerij aan het kasteel verbonden. In 1931 kochten de huidige eigenaars, de fabriekseigenarenfamilie Steinbrener, het landgoed.

Op de begane grond van het kasteel bevindt zich een gebedenboek- en boekbindmuseum, waar prachtige bijbels, gebedenboeken en zakkalenders worden tentoongesteld. Verschillende oude boekbindmachines en gereedschappen zijn ook een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling. Het museum documenteert de uitgevers- en boekbindgeschiedenis van het voormalige bedrijf Johann Steinbrener, dat in zijn hoogtijdagen tot 1000 mensen tewerkstelde en vestigingen had in meer dan 65 landen.

De ingang van het voormalige barokke park is versierd met twee figuren van atleten, bekend als Borghesiaanse schermers. De stenen figuren op sokkels werden gemaakt door de bekende en zeer getalenteerde barokbeeldhouwer Bernhard Michael Mandl.

Op basis van historische modellen werden oude tuinen weer tot leven gebracht in het project "Historische tuinen in de herberg" ter gelegenheid van de provinciale tentoonstelling van 2004. Bezoekers krijgen de wilde en romantische landschapstuin van kasteel Katzenberg te zien met zijn oude bomen, rozen, lentebloemen en struiken.

De rozentuin wordt in 2017 volledig opgeknapt met de opbrengst van de kerstmarkt van 2016.


Burgerlijke huwelijksceremonies kunnen worden gehouden in de eetzaal op de 1e verdieping, in het paviljoen voor de rozentuin of op de binnenplaats.
Kerkelijke huwelijken kunnen ook worden gehouden in de kleine kasteelkapel.

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner
 • Gastronomie aanwezig
Service
 • Rondleiding
Kortingen (lidmaatschappen)
 • Voor groepen geschikt
 • Geschikt voor schoolklassen
 • Geschikt voor kinderen (6 - 10 Jaar)
 • Huisdieren toegestaan
 • Voor alleenreizenden geschikt
 • Geschikt voor met vrienden
 • Geschikt voor twee
 • Kind mag mee

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Schloss Katzenberg
Katzenberg 1
4982 Kirchdorf am Inn

Telefoon +43 7758 2251
Mobiel +43 664 3413094
E-Mail gutsverwaltung@schloss-katzenberg.at
Web www.schloss-katzenberg.at
http://www.schloss-katzenberg.at

Vind ons ook op

Bezoek onze fansite en Facebook
Contactpersoon
Mijnheer Hans-Jörg Steinbrener
Katzenberg 1
4982 Kirchdorf am Inn

Telefoon +43 7758 2251
Mobiel +43 664 3413094
Web www.schloss-katzenberg.at

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA