Zoek
Zoeken
Sluiten

Pfarrkirche Wernstein am Inn

Wernstein am Inn, Oberösterreich, Österreich
De parochiekerk van St George is een eenbeukig, laatgotisch gebouw uit het einde van de 15e of het begin van de 16e eeuw. Twee gewapend betonnen gebouwen met tongewelven werden aan de noord- en zuidkant opgetrokken in 1966/67 om de oudere toevoegingen te vervangen volgens plannen van Edgar Telesko en Helmut Werthgarner.

Aan de buitenkant van het schip en het priesterkoor bevinden zich twee trapsgewijs verspringende steunberen en een gotische kafferkroonlijst. Het schip heeft spitsboogvensters zonder traceerwerk en het priesterkoor heeft twee- en driedelige vensters met traceerwerk, dat in 1892 werd vernieuwd.

Aan de westkant staat de barokke toren van zes verdiepingen, gebouwd in 1730, met een uivormige koepel (hoogte 36 meter). Andere details van de kerk zijn het standbeeld van Sint Joris in de nis van de toren en het betonnen afgietsel van Alois Beham, dat werd gemaakt naar het gotische standbeeld in de kerk.

De parochiekerk wordt omringd door het plaatselijke kerkhof, waar de tekenaar Alfred Kubin en zijn vrouw Hedwig, de graficus en meester van de houtsneden Herbert Fladerer, de schrijver Herbert Lange, de populaire pedagoog Dr. Alois Beham en de Kubinverzamelaar Pastoor GR Alois Samhaber hun laatste rustplaats hebben gevonden.
Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Pfarrkirche Wernstein am Inn
Schulstraße 1
4783 Wernstein am Inn

Telefoon +43 7713 6080
E-Mail pfarre.wernstein@dioezese-linz.at
Web www.dioezese-linz.at/wernstein
https://www.dioezese-linz.at/wernstein

Contactpersoon
Katholisches Pfarramt Wernstein am Inn

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA