Zoek
Zoeken
Sluiten

Pfarrkirche Pramet

Pramet, Oberösterreich, Österreich
  • Voor iedere weertype geschikt

De rooms-katholieke parochiekerk van de Visitatie van de Maagd Maria behoort tot het dekenaat Ried im Innkreis in het bisdom Linz.
De parochiekerk van Pramet werd voor het eerst genoemd in een document uit 1371 en is een populair bedevaartsoord voor de Maagd Maria. De gotische kerk werd in 1685 gebarokiseerd.
De pittoreske kerk, die op een kleine verhoging staat, heeft een eenbeukig, drie traveeën tellend schip met kruisgewelven en een terugliggend, twee traveeën tellend, steekgewelven tellend koor met een drie-achtste sluiting. De westelijke toren werd aan de bovenkant achthoekig verhoogd en kreeg een barokke uivormige koepel.

Het hoofdaltaar "Visitatie van de Maagd Maria" toont de Moeder Gods met het kindje Jezus, Sint Jozef links en Sint Joachim rechts, rond 1690.
Het tabernakel van rond 1730 werd overgebracht van Mettmach. De zijaltaren werden rond dezelfde tijd als het hoofdaltaar gemaakt.

Linksboven is een "Selb-Dritt" groep, tegenover St Elisabeth met St Johannes de Doper (allemaal uit de werkplaats van Schwanthaler).

De uitbreiding werd in 1988/89 harmonieus aangepast aan het oude gebouw.
Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner
  • Voor iedere weertype geschikt

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Pfarrkirche Pramet
Pramet 71
4925 Pramet

Telefoon +43 7754 8433
E-Mail pfarre.pramet@dioezese-linz.at
Web www.dioezese-linz.at/pfarre/4301
http://www.dioezese-linz.at/pfarre/4301

Contactpersoon
Thomas Scharwinsky

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA