Tijdens de abdijrondleiding tonen wij u de abdijruimtes zoals de Bernardizaal, de bibliotheek, de abdijkerk, de kloostergang met de Schlierbacher Madonna, de kaasmakerij en de glas-in-loodkunst.
Tot slot worden in het Panorama de verschillende Schlierbacher bio-kaasspecialiteiten geproefd.
Duur:
2 uur
Voor meer informatie kunt u terecht op
https://www.stift-schlierbach.at/fuehrungen/#stiftsf%C3%BChrung
Sinds 1999 worden biologische kaassoorten in de Stiftskäserei geproduceerd.De originele "Schlierbacher" is de oudste kaasvorm, die sinds 1924 zonder onderbreking wordt gemaakt. Het is een oppervlakkig gerijpte kaas met een rode cultuur.
Programma:
Tijdens de rondleiding tonen we u ruimtes zoals de Bernardizaal, de bibliotheek, de kruisgang met de Schlierbacher Madonna, de showcasserei en de glas-in-lood galerie, gevolgd door een kaasproeverij.
Verder bieden wij onze gasten kaas-wijnproeverijen aan onder begeleiding van een deskundige kaas-wijnsommelier.
Met de auto:
Westautosnelweg (A1) vanuit Salzburg, Passau of Wenen tot afrit Voralpenkreuz, verder via de Pyhrnautobahn (A9) tot afrit Inzersdorf, daarna op B 138 richting Kirchdorf tot de afslag naar Schlierbach.
Vanuit Graz via de Pyhrnautobahn (A9) tot afrit in Klaus a/d Pyhrnbahn, verder op de B 138, na Kirchdorf rechtsaf naar Schlierbach. Na ca. 2,5 km rechtsaf naar Schlierbach, 1 km naar het dorpscentrum.
Per trein:
Met de trein op de lijn Linz - Graz: Personen treinen station Schlierbach, InterCity treinen station Kirchdorf.
Met het vliegtuig:
Luchthaven Linz/Hörsching
Klooster Schlierbach - Schlierbacher Genuspakketten
Klooster rondleidingen worden dagelijks aangeboden vanaf een minimum van 4 personen en uitsluitend op afspraak.
Duur: ca. 2 u Groepsaanbiedingen met individuele genuspakketten worden aangeboden vanaf 15 personen. Aanmelding rechtstreeks bij de poort van Klooster Schlierbach op +43 (0)7582 83013 of info@stift-schlierbach.at
Wendt u zich voor informatie tot het contact.