Zoek
Zoeken
Sluiten

Burgruine Schaunberg

Hartkirchen, Oberösterreich, Österreich
  • Voor groepen geschikt

-> voor architectuurliefhebbers


De geschiedenis van Hartkirchen is natuurlijk nauw verbonden met die van de kasteelruïne Schaunberg. Nu is het niet meer dan een ruïne, maar ooit was het met een oppervlakte van 17.500 vierkante meter het grootste kasteelcomplex van Oberösterreich.

In 1161 werd het voor het eerst genoemd in een document van Wilhering met Heinricus de Scovenberg (Heinrich von Schaunberg). Op het kasteel, hoog gelegen op een rotsachtige uitloper, trotseerden de Schaunbergers zelfs jarenlang de Habsburgers tijdens de zogenaamde Schaunberg-vete. Het kasteel was in het bezit van de heren en later graven van Schaunberg tot de dood van de laatste mannelijke vertegenwoordiger van deze familie, graaf Wolfgang II, in 1559. Door vererving gingen de heerschappijen van Schaunberg en Eferding over naar de familie Starhemberg. Het kasteel is vandaag de dag nog steeds in hun bezit.

De donjon, die dateert uit de 12e eeuw, stortte in 1825 gedeeltelijk in. Er is echter een uitkijkplatform te bereiken via 186 treden, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het Eferding-bekken en het Mühlviertel en natuurlijk ook over de Donau. Sinds 1957 worden er door de Schaunberg Vriendenvereniging uitgebreide schoonmaak- en conserveringswerkzaamheden uitgevoerd aan de kasteelruïne.

Rondleidingen door het kasteel:
Sigrid Leeb, Austriaguide
+43 680 3070224

  • altijd geopend (24/7)
  • dagelijks geopend
  • vrij toegankelijk

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner
Betalingsmogelijkheden
overige betaalmogelijkheden
Contante betaling
  • Voor groepen geschikt
  • Kind mag mee

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Burgruine Schaunberg
Hartkirchen
4081 Hartkirchen

Telefoon +43 7273 8956
E-Mail gemeinde@hartkirchen.ooe.gv.at
Web www.hartkirchen.ooe.gv.at
http://www.hartkirchen.ooe.gv.at

Contactpersoon
Burgruine Schaunberg

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA