Al sinds 1968 worden er vissen gekweekt op de Riegler boerderij in het prachtige Haselbach in Bad Zell. Begonnen met een broederij en vier forelvijvers, werd de ruimte al snel te klein voor Johann Haider Sr. en werden er nog eens vier vijvers in gebruik genomen.
In 1988 nam Johann Haider jr. het bedrijf over, breidde de bestaande faciliteit uit en bouwde tegelijkertijd een tweede faciliteit met een broederij en zeven vijvers.
We verkopen onze vis regelmatig op naburige boerenmarkten en biologische markten. Alle verkooppunten vindt u hier: https://www.aisttalforellen.at/partner/
De productie van ongeveer acht ton eetbare vis per jaar begint midden in de winter met het strippen van de moedervis. Char (rond Kerstmis), beekforel en regenboogforel (januari/februari) paaien na elkaar. Na ongeveer acht weken komen de pootvissen uit de eieren en worden ze eerst gevoed met plankton en vervolgens langzaam overgeschakeld op conventioneel visvoer.
Als de vissen een paar maanden oud zijn, worden ze overgebracht naar de vijvers en gevoerd tot ze de grootte van een eetbare vis hebben.
per telefoon overeenkomst
Bad Zell - richting Erdleiten - Feiblmühl
of
Tragwein - Aisttal Bundesstraße richting Hinterberg
Wendt u zich voor informatie tot het contact.