Een traditionele herberg in de wijk Hinterstadt is weer tot leven gebracht. Na een grondige restauratie straalt de voormalige herberg Schmid-Leingartner in nieuwe pracht en praal en wordt in de herfst van 2023 heropend onder de naam "stadtwirt bruck". Op slechts 100 meter van het stadsplein is de herbergier de drijvende kracht achter de revitalisering van het stadscentrum.
De leiding is in handen van chef-kok Claus Schiller van Vöcklabruck, die in 2009 zijn koksopleiding afrondde in residentie Häupl aan de Attermeer. Daarna woonde de chef-kok meer dan tien jaar in de Chinese stad Changzhou, waar hij als jager-restaurateur Oostenrijkse gerechten serveerde. Met 17 jaar ervaring in de branche keerde hij terug naar zijn geboortestad om het traditionele cultrestaurant Vöcklabruck te moderniseren.
"Met culinaire creaties die het traditionele met moderne accenten combineren, speelt het restaurant een voortrekkersrol in de regio. Er is de klassieke schnitzel, originele gerechten zoals de boeren donut, maar ook vegetarische lekkernijen," zegt restaurateur Claus Schiller.
Tijdens de restauratie zijn de charmante elementen uit vervlogen tijden bewaard gebleven, zodat de oude tegelkachel in nieuwe pracht straalt en de lambrisering aan de muren verhalen uit vervlogen tijden vertelt. Op de bovenverdieping zijn extra kamers voor overnachtende gasten beschikbaar. Vanaf de zomer van 2024 wordt er ook een gastentuin geopend, die zal dienen als een andere ontmoetingsplek voor gasten van alle leeftijden. Dankzij de centrale ligging van het "stadtwirt bruck." kunnen gasten het stadscentrum van Vöcklabruck ontdekken en ervan genieten.
Met het doel om traditie en innovatie te combineren, nodigt de herberg gasten uit om te genieten van een unieke culinaire ervaring in het stadscentrum.