Bij Zagler krijgt het brood zoveel tijd als het nodig heeft. Ze haasten zich niet, ze gunnen zichzelf de luxe om het deeg te behandelen met een minimaal gebruik van bakmiddelen, maar met veel kennis en geduld. Op dit gebied zit je al heel dicht bij de wortels of heb je de wortels al bereikt.
Klanten waarderen dat. Ze accepteren ook graag de visuele imperfecties die ontstaan als gevolg van natuurlijk bakken, omdat ze weten hoe waardevol het brood van Zagler is.
Brood wordt met het hart gemaakt
Onze recepttip "Spitzbuben
Boter 500g
Rietsuiker 500g
Geraspte hazelnoten 230g
Volkoren speltmeel 570g
Eieren 3 stuks
bessenjam
zout
1. Snijd de boter in stukjes en wrijf door de bloem zodat er geen stukjes boter meer zichtbaar zijn. Voeg de suiker, noten, eidooiers en een snufje zout toe en kneed snel tot een glad deeg.
2 Vorm van het zanddeeg een bal, leg die in een kom, dek af en laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
3. Rol het deeg dun uit op een bebloemd werkvlak met een deegroller. Snijd koekjes uit met een Linzer koekjessnijder.
Zorg ervoor dat de ene helft van het koekje de "basis" vormt van de afgewerkte Spitzbuben en dat de tweede helft met gaatjes het "deksel" vormt. Snijd dus evenveel koekjes met als zonder gaten uit!
4. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven op 190°.
5. Haal de koekjes uit de oven zodra de randen wat kleur hebben gekregen en laat ze afkoelen.
6. Bestrijk het midden van de koekjesbodems met bessenjam en beleg met de geperforeerde koekjes.
Wendt u zich voor informatie tot het contact.