Zoek
Zoeken
Sluiten

Rennradregion Wels

Wels, Oberösterreich, Österreich

Beginner, ambitieuze hobbysporter of professional ... Een tocht voor alle eisen!

Of je nu beginner, ambitieuze amateur of professional bent - de routes rond Wels bieden voor elk wat wils. Er zijn talloze tochten waaruit je kunt kiezen voor je racefietsweekend - dat is een racefietsvakantie in de racefietsregio Wels!

De Wels Cherry Blossom Race is de oudste en met ongeveer 600 deelnemers een van de belangrijkste racefietswedstrijden van Oostenrijk. De naam verwijst naar het tijdstip van het jaarlijkse evenement in april, rond de tijd van de kersenbloesem. De 58e Kersenbloesemrace wordt gehouden in 2018. De route van de race is samengevat in een racefietsroute, de 42,47 km lange route voert door het licht heuvelachtige landschap rond Wels en hier kun je proeven van de klassiekers.

De 82,19 km lange tocht "Naar de blauwe Donau" is geschikt voor beginners en beginnende fietsers. Met zijn vlakke profiel, slechts twee beklimmingen en net geen 750 hoogtemeters is het een erg mooie en lonende tocht.

Onze after-work tours zijn speciaal ontworpen voor zakenreizigers die 's avonds na het werk een ritje willen maken op hun racefiets. De langere versie van 72,71 kilometer leidt naar de panoramische heuvels in het westen van Wels. Op de korte route wachten drie beklimmingen en prachtige panoramische uitzichten over de Alpen. Het 38 km lange circuit van de krachtcentrale is een ontspannen tocht om in te rollen of om uit te schakelen na een inspannende dag. Afgezien van één klim is de route volledig vlak met weinig verkeer, meestal direct langs de rivier de Traun over zijwegen en fietspaden.

Als je 's avonds op zoek bent naar een sportieve uitdaging of je energie zo snel mogelijk wilt verbranden, is de Obst-Hügellandtour precies goed voor jou. De 55,7 km lange tocht is een sportieve uitdaging met vier pittige beklimmingen en in totaal 850 hoogtemeters.

Een ontspannen tocht van 54,98 km voor mooie zomeravonden leidt naar het zuiden van Wels en weer terug, zonder noemenswaardige beklimmingen.

Ga naar het westen in het prachtige Innviertel - een langeafstandstocht en perfect om basiskilometers te maken en de hele dag in het zadel door te brengen. De schilderachtige route voert je langs prachtige boerderijen en steeds weer door kleine dorpjes. Veel herbergen langs de route bieden regionale bierspecialiteiten aan.

De tocht van 169,89 kilometer naar de Tsjechische grens en terug is een echte uitdaging. Met bijna 2600 hoogtemeters is dit de langste en zwaarste tocht in de regio. Zelfs voor ambitieuze fietsers een uitdaging. Talloze beklimmingen in het Mühlviertel laten weinig tijd over voor herstel.

Een prachtige tocht naar het meest idyllische meer van Oostenrijk - de Almsee - mag natuurlijk niet ontbreken. Met 114,42 kilometer is deze tocht topografisch niet al te moeilijk; als alternatief kun je de regionale trein terug nemen.

De Donau Loop Tour is met 134 km het hoogtepunt van de tocht naar de Schlögener Donauschlinge, gegarneerd met pittige klimmetjes en meer dan 2000 hoogtemeters. Een uitdagende tocht vol hoogtepunten zoals de Schartner Höhenrücken, Hinzenbach skischans, Schlögener Donauschlinge, Aschachtal en Schmieding Zoo.

De Bella Vista Kalkalpentour is met 111 kilometer een van de mooiste tochten in de regio. Vanuit de historische oude stad Steyr over prachtige heuvels in de uitlopers van de Alpen en de uitlopers van de Kalkalpen. Fantastische panoramische uitzichten en wegen met weinig verkeer - alles wat het hart van een racefietser begeert.

De 114,31 km lange tocht door de Hausruck is een langere, zware tocht door het deels beboste middelgebergte Hausruckwald.

Een prachtige dagtocht leidt rond de Attersee, de 150 km lange dagtocht in het Salzkammergut en rond de Attersee. Een lange maar gemakkelijke route met een lange klim naar de Hochlecken en een fantastisch uitzicht op de Attersee.

  • altijd geopend (24/7)
  • vrij toegankelijk

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner
  • Fietsen
  • Vrije entree
Seizoen
  • Voorjaar
  • Zomer
  • Herfst

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Rennradregion Wels
Stadtplatz 44
4600 Wels

Telefoon +43 7242 67722 - 22
E-Mail office@wels.at
Web www.wels.at/welsmarketing/business-…
https://www.wels.at/welsmarketing/business-touristik-wels.html

Vind ons ook op

Bezoek ons op Instagram

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA