Zoek
Zoeken
Sluiten

Stangl Fisch

Aspach, Oberösterreich, Österreich
  • Voor iedere weertype geschikt

Het assortiment varieert van vis en filets tot gerookte vis en vis op een stokje tot specialiteiten zoals ingemaakte zalm.

Vis en filets:
Vers gevangen vis kan in zijn geheel of gefileerd worden gekocht, variërend van regenboogforel, beekforel, meerforel en zalmforel tot beekforel, ridderforel en Elzasser ridderforel.

Gerookte vis:
De gerookte vis wordt bereid met een speciaal kruidenmengsel. Dit kruidenmengsel wordt gemengd uit verschillende kruiden volgens een geheim huisrecept en vervolgens in een pekelbad gelegd om het voor te bereiden op het rookproces. De ovenwarme gerookte vis (char, forel en makreel) is verkrijgbaar op woensdag vanaf 16.00 uur en op vrijdag vanaf 11.00 uur. Voor stamtafels, bedrijven, clubs, etc. roken we ook buiten deze vaste tijden op reservering.

Gerookte vis:
We gebruiken altijd char uit lokale wateren van de hoogste kwaliteit. Deze wijd verspreide eetbare vissen zijn ideaal voor bereiding boven houtskool en hebben een uitstekende smaak. Natuurlijk grillen we ook makreel, die veel gebruikt wordt als visplug en ook een hoge status in het dieet heeft gekregen vanwege het hoge gehalte aan omega-3 vetzuren! We vragen je om vooraf telefonisch te bestellen om de wachttijden te verkorten, zodat het afhalen beter gecoördineerd kan worden!

Gepekelde vis:

Het conserveren van vis door het simpelweg te zouten is een eeuwenoude traditie. Tegenwoordig is het doel om smaakvolle specialiteiten van vis te maken. Zalmforelfilet bereid volgens ons eigen recept is bijzonder smakelijk.

TIP: Een droge witte wijn rondt deze unieke smaakervaring af.

Echte gegraveerde zalm wordt niet gerookt, de houdbaarheid wordt bereikt door alleen te pekelen. Gegraveerde zalm of gravlax betekent letterlijk "begraven zalm". Deze methode om versgevangen zalm enkele weken te conserveren werd eeuwen geleden ontwikkeld door de Scandinaviërs.

Na het strippen werd de vis ingewreven met pekelmiddelen (een droog mengsel van zout en suiker met dille en eventueel andere specerijen en kruiden) en vervolgens minstens drie dagen begraven (gegraveerd) in gaten in het strand of de grond en verzwaard met stenen. Binnenlandse zalmforel wordt niet langer begraven, maar na het pekelen nog een paar dagen in de koelkast bewaard om te rijpen. Door de kou vindt er geen fermentatie plaats en de vis is bij de moderne methode niet zo droog als bij de traditionele productie.

Met openbaar vervoer
Met de auto - routeplanner
Betalingsmogelijkheden
overige betaalmogelijkheden
Contante betaling
  • Voor iedere weertype geschikt

Wendt u zich voor informatie tot het contact.

Contact & service


Stangl Fisch
Wieselberg 3
4933 Aspach

Telefoon +43 664 4220170
Mobiel +43 7755 6936
E-Mail office@stanglfisch.at
Web www.stanglfisch.at/produkte.html
http://www.stanglfisch.at/produkte.html

Contactpersoon
Mijnheer Franz Stangl
Stangl Fisch
Wieselberg 3
4933 Aspach

Telefoon +43 664 4220170
Mobiel +43 7755 6936
E-Mail office@stanglfisch.at
Web www.stanglfisch.at/produkte.html

wettelijke contactgegevens

Franz Stangl
Wieselberg 3
AT-4933 Aspach (Wildenau)
office@stanglfisch.at
http://www.stanglfisch.at/produkte.html

Wij spreken de volgende talen

Duits

powered by TOURDATA