© Oberösterreich Tourismus GmbH/Robert Maybach: Küchenarbeit im Restaurant Mühltalhof in Neufelden.
Auf einer Arbeitsfläche im Restaurnat Mühltalhof stehen merhere Teller, an denen die letzten Handgriffe vor dem Servieren erledigt werden.

Vorstelijk eten in Oberösterreich

Ook eens dineren zoals koning Willem-Alexander en koningin Maxima? Culinair genieten kun je in Oberösterreich overal. Onlangs liet het Nederlandse koningspaar zich tijdens hun staatsbezoek aan Oostenrijk verwennen door de Opper-Oostenrijkse topkok Philipp Rachinger. Koningin Maxima was vol lof over deze topkok uit het Mühlviertel en zijn team.

We hebben de populairste toprestaurants van Oberösterreich uit de actuele Gault Millau-restaurantgids voor u op een rijtje gezet.

 

Culinair genieten in Oberösterreich

Het smaakt écht. En bovendien echt góed! De chef-koks in Oberösterreich laten zich ook graag op de vingers kijken. Een blik in hun pannen en potten is al genoeg om te zien wáár ze koken. De boeren leveren hen de beste ingrediënten, het hele jaar door, en zitten bij wijze van spreken direct om de hoek. Wat een geluk! De creatieve chefs uit de opkomende culinaire ‘scene’ verwerken deze hoogwaardige ingrediënten tot unieke gerechten. Dat geldt zowel voor de 'gewone' eetgelegenheden als voor de toprestaurants.

 

verder lezen

De keuken van de traditionele restaurants vormt een sterk en breed fundament voor de toekomst. Gastvrijheid kent in Oberösterreich tenslotte een lange traditie. Enerzijds omdat het past bij de vriendelijke volksaard en het "Z'ammkommen" tot het immaterieel cultureel erfgoed behoort. Maar ook omdat Oberösterreich altijd aan belangrijke handelsroutes heeft gelegen: aan de Donau, aan de zouthandelsroute over de Traun, aan de Weense Reichsstrasse. Van oudsher legden de vele reizigers in de herbergen van Oberösterreich aan. Zij brachten niet alleen verhalen, maar ook culinaire invloeden mee. En dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.